ULTIMATUM ZA DANILA: Medvedev se ODRIČE Putina?

Autor:

Sport

30.03.2022

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija donela radikalnu odluku.

ULTIMATUM ZA DANILA: Medvedev se ODRIČE Putina?

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Ministar sporta Velike Britanije, Najdžel Hadlston, otkrio je da će sportisti morati da potpišu formular u kojem će obećati da neće davati komentare podrške Rusiji i Belorusiji, kao i da ne primaju novac od Vladimira Putina.

Britanski ministar sporta rekao je da je imao „dobar sastanak“ sa sportskim upravnim telima o „sankcijama i zabranama“ za pojedine sportiste nakon planova koje je konzervativni političar prvobitno izneo ranije ovog meseca kao odgovor na početak napada na Ukrajinu 24. februara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

On je konktetno upitan za Danila Medvedeva, kome je trenutno neizvesno učešće na Vimbldonu. Hadlston je rekao da je vlada pregovara sa organizatorima jednog Grend slema na travi.

- Uputili smo zahtev upravnim telima koji se odnose na individualne sportiste da ako Rusi ili Belorusi žele da učestvuju u sportu u Velikoj Britaniji, oni budu nezavisni i neutralni – i to zaista - rekao je on u svom ažuriranju i dodao:

 - Ako ljudi kažu da su neutralni sportisti, želimo garanciju da su istinski neutralni i da samim tim nemaju nikakve veze sa Putinom. Tražimo od upravnih tela ili pojedinačnih događaja da unapred traže to uverenje od igrača i učesnika.

ITF je jedna od retkih sportskih organizacija koja nije poslušala savet MOK-a da protera ruske i beloruske sportiste.

Teniseri iz ove dve države nastavili su da se takmiče, ali bez nacionalnih obeležja i simbola. Zbog toga je Danil Medvedev uklonio rusku zastavu sa svih svojih naloga na društvenim mrežama.

Hadlston je još jednom napomenuo šta će tražiti britanska vlada.

- Ako neki pojedinačni sportovi ili entiteti odluče da zabrane učešće ruskim i beloruskim sportistima, mi ćemo to podržati. Ali ako su odlučili da idu neutralnim putem, onda tražimo od njih da zatraže i dobiju pomenuto uverenje od sportista ih tih zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading