PROŠAO KROZ PAKAO: Drama poznatog fudbalera, ženu i decu poslao u Kijev dan pre početka rata, a onda je usledilo OVO!

Autor:

Sport

24.03.2022

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča.

PROŠAO KROZ PAKAO: Drama poznatog fudbalera, ženu i decu poslao u Kijev dan pre početka rata, a onda je usledilo OVO!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski reprezentativac i fudbaler Vest Hema Andrej Jarmolenko otkrio je kroz šta je sve prošao od početka rata u Ukrajini.

Samo dan pre nego što je počela vojnca ofanziva Rusije Jarmolenko je suprugu i dva sina iz Londona poslao u Kijev, kako bi jedan od dečaka odradio zakazani lekarski pregled.

- Kad je sve počelo 24. februara, stigao sam na trening i nisam mogao da progovorim. Nisam mogao da zaustavim suze. Zamolio sam trenera da me pusti kući. Nisam verovao da tako nešto može da se dogodi, nisam znao šta ću od sebe - iskren je Jarmolenko.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrej Jarmolenko

Nije mogao da se pomiri sa svojom odlukom da porodicu pošalje u glavni grad Ukrajine.

- Ne možete da zamislite kako sam se osećao tog jutra kad sam čuo šta se događa u mojoj zemlji. Došlo mi je da se zaletim i udarim glavom u zid. Kakvu sam glupost napravio! Njih sam poslao u Kijev, a ja sedim bezbedan u Londonu… Nisam spavao, nisam jeo, samo sam telefonirao. Oni su se našli u području gde su padale bombe, bili su u skloništu sa svima ostalima. Iskreno, plašim se da pričam o tome.

Srećom, Jarmolenko je uspeo da izvuče suprugu i decu iz ratne zone, ali brojna njegova rodbina se i dalje tamo nalazi.

- Moja poruka je sledeća: Ne mogu svi ljudi da se bore. Ne mogu svi da pucaju. Moramo da pomažemo jedni drugima. Niko to neće uraditi osim nas samih. Siguran sam da nećemo biti poraženi. Ali svakako će mnoga deca ostati bez roditelja, mnoge porodice će ostati bez krova nad glavom. Moraćemo zajedno da gradimo sve iznova - zaključio je ofanzivac "Čekićara".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Србин

24.03.2022 14:00

Јармоленко дали си ти чуо за Донбас и Луганск ?