BRITANAC OSVOJIO PETI GREND SLEM: Nori se IZJEDNAČIO sa Đokovićem!

Autor:

Sport

18.10.2021

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser Kameron Nori osvojio je masters u Indijan Velsu, pošto je posle preokreta savladao Gruzina Nikoloza Basilašvilija rezultatom 2:1 (3:6, 6:4, 6:1).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kameron Nori

Ovogodišnje finale u kalifornijskoj pustinji ostaće upisano kao istorijsko, jer je Nori prvi teniser iz Velike Britanije koji je trijumfovao na nezvaničnom 5. Gren slemu.

Noriju je ovo bilo šesto finale ove godine čime se izjednačio sa Novakom Đokovićem

Ujedno, Kameron je tek drugi pehar u karijeri i od danas je najbolje rangirani teniser iz Ujedinjenog Kraljevstva, a do titule je stigao posle sat i 50 minuta velike borbe gde je, posle gubitka prvog seta, imao i brejk zaostatka u drugom.

Nori je načinio brejk već u trećem gemu prvog seta i poveo sa 2:1, dozvolio je Basilašviliju da ga iznenadi u šestom poenu (3:3), a potom i u osmom gemu oduzme mu servis, kada je poveo sa 3:5, a potom odservirao za osvajanje seta.

U drugom setu, Gruzin je poveo sa 2:1 i imao servis. Sve je mirisalo na pobedu Nikoloza, ali se Nori već u narednom gemu vratio, izjednačio na 2:2, a onda u 10. gemu uzeo brejk sa nulom.

Poraslo je tada samopouzdanje Kamerona, koji je idealno otvorio odlučujući set brejkom u drugom gemu i ekspresnim vođstvom od 3:0.

Koliko je delovao moćno na terenu Nori, svedoči još jedan oduzeti servis Basilašviliju u šestom poenu, kada je stekao ubedljivih 5:1 i rutinski na svoj servis iskoristio prvu meč loptu pri rezultatu 40:15.

 

 

- Ovo mi mnogo znači, moja najveća titula. Ogroman uspeh za mene, ne mogu da verujem - rekao je Nori posle pobede.

Podsetimo, Nori je u julu podigao pehar u Meksiku, sada u Indijan Velsu, a igrao je finala još u San Dijegu (SAD), Kvinsu (Velika Britanija), francuskom Lionu i portugalskom Eštorilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading