20.000 BEOGRAĐANA SLAVILO ZLATO, FiILIPOVIĆ OBEĆAVA JOŠ OKUPLJANJA!

Autor:

Sport

30.07.2018

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatna medalja srpskih vaterpolista na Evropskom prvenstvu u Barseloni, naša četvrta uzastopna, bio je novi razlog za skup na dobro poznatom mestu - balkonu Skupštine Beograda.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Građani Beograda na dočeku vaterpolista

Kao po starom, dobrom običaju, naši sportski uspesi, ovog puta zlatna medalja vaterpolista, proslavljena je i kako dolikuje. Ispred balkona gradske Skupštine skupilo se oko 20.000 građana, a vaterpolisti su sa njima napravili pravu feštu. Na balkonu se nije pojavila mlada teniserka Olga Danilović, iako je to bilo prvobitno planirano. Ona je izjavila da ne želi da umanjuje veličanstven uspeh srpskih "delfina", a svi smo sigurni da ćemo se u budućnosti veseliti njenim uspesima na velikim grend-slem turnirima!

20.50 - Naravno, vaterpolisti su se odužili navijačima prigodnim poklonima, pošto su pobacali u publiku i nekoliko lopti sa potpisima...

20.45 - Ostali su građani uz pop muzičke hitove sa razglasa da slave zlatnu medalju sa vaterpolistima, fešta će još malo potrajati...

20.42 - "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!", prolomilo se sa balkona. Filip Filipović pita publiku ko je najbolji, oni mu odgovaraju gromoglasnim "SRBIJA!!"

20.37 - Andrija Prlainović: "Evo, dobro je što smo uzeli i ovo četvrto zlato da dovedem i ćerku Đurđu, sledeći put ću dovesti i sina Bogdana. Svaki put je veliko zadovoljstvo kad vidimo da smo usrećili narod, kolika energija postoji, to nema cenu. Svi smo srećni i zadovoljni, nadamo se da će biti još povoda za ovakva slavlja i ovakve dočeke!"

20.35 - SKoro 20 hiljada građana naše prestonice slavi sa vaterpolistima u ovim trenucima..

20.33 - Golman Branislav Mitrović: "Verujem da su porazi od Hrvata i Italije u Svetskoj ligi bili prelomni. Taj momenat je bio bitan za nas i našu budućnost, morali smo da se vratimo na vrh, opet smo počeli da igramo kako znamo, ginuli smo jedan za drugog. Samo tako ova ekipa može da ostvari dobre rezultate"

"Ovaj uspeh je pokazao da mi svakako imamo kvalitet i da uz dovoljan motiv mi i jesmo najbolji. Drugi žele da nas skinu na sve načine na novim takmičenjima, ali mi im nećemo dati!"

20.31 - Napravljena je i grupna fotografija sa balkona za uspomenu četvorostrukih uzastopnih prvaka Evrope na ovaj doček... Za to vreme su Beograđani glasno skandirali: "Srbija, Srbija!"

20.30 - Kapiten Filip Filipović se prvi obratio Beograđanima: "Hvala svim divnim ljudima iz reprezentacije, hvala svima što ste došli večeras. Obećavam da ćemo se još koji put videti ovde. Živela Srbija!" Na šta su mu navijači odgovorili skandiranjem: "Uzeo si trofej, Filipe!"

20.25 - Vaterpolisti u ovim trenucima izlaze pred građane Beograda....

20.25 - Građani naše prestonice čekaju vaterpoliste da se pojave na balkonu

RepublikaFoto: Srpski telegraf
RepublikaFoto: Srpski telegraf

20.15 -  Zlatni "delfini" su trenutno na prijemu kod ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

20.10 - Nekoliko hiljada navijača je trenutno ispred Skupštine Beograda.

Po starom običaju, skoro svake godine, pošto redovno donose zlatne medalje u Srbiju, vaterpolisti će biti na balkonu gradske skupštine, odakle će pozdraviti navijače.

Vaterpoliste je ranije tokom dana dočekao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a za njim i funkcioneri Grada Beograda. 

Iako je sa našim vaterpolo timom trebalo da se na balkonu pojavi i mlada teniserka Olga Danilović, ona je na kraju ipak odustala...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading