PARTIZAN DOVEO UBICU NA PARKETU: Amerikanac raspalio maštu Grobara!

Autor:

Sport

18.09.2021

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika su očekivanja od Partizana od predstojeće domaće ali i evropske košarkaške scene. Nova era je počela dolaskom Željka Obradovića na klubu kluba iz Humske a i prvi utisci, nakon odigranih pripremnih utakmica, su veoma obećavajući.

Republika

Foto: Starsport

Ledej zadovoljan radom u Partizanu

Obradovićevi izabranici su pokazali da se već nalaze u dobroj formi, kao i da imaju kvalitet da se nose sa najboljim timovima Starog kontinenta. To se najbolje videlo pobedom nad aktuelnim prvakom Evrope - Anadolu Efesom pred krcatom Arenom, a jedan od najistaknutijih pojedinaca na tom meču, ali i tokom čitavog pripremnog perioda bio je novajlija Zek Ledej.

Sjajni Amerikanac je iskoristio višak vremena pred početak "Pavlos Janakopulos" turnira i za portal Basketinside govorio o brojnim temama.

Momak koji je u Beograd stigao iz Milanske Olimpije i tako prvi put u karijeri zadužio opremu jednog srpskog kluba, mada je tokom karijere imao prilike da gostuje u Beogradu. Ističe da je naš glavni grad ostavio pozitivan utisak na njega.

- Grad je jako lep i vreme mi se dopada. Puno je interesantnih stvari u Beogradu koje možete da radite. Ipak, najvažnije je ostati zdrav, kako bi na pravi način počeli sezonu - istakao je Ledej.

Crno-beli imaju i veliki broj mladih igrača u svojim redovima, a Amerikanac ne beži od uloge lidera i učitelja mlađima.

- Jako smo mlad tim i moramo da se postaramo da na pravi način naučimo momke kako da igraju i budu uspešni. Trudimo se svakog dana da budemo bolji, slušamo trenera i kako želi da igramo. Sve to pokušavamo da izvedemo na najvišem mogućem nivou - nastavio je Zek a zatim i prokomentarisao rad Željka Obradovića:

- Neprestano razmišlja o košarci. Uvek se trudim da učim od svakog trenera i naravno da želim da naučim puno od njega. Mnogo vremena provodi razmišljajući o igri i kako je igrati na najvišem nivou. Vidi da smo mladi i da je dobro da igramo brzo i ispunjavamo zadatke koje nam postavlja.

Foto: YoutubePrintscreen

 

Treba napomenuti i da je upravo Partizan među glavnim favoritima u ABA ligi i Evrokupu. Ledej ipak tvrdi da ne oseća pritisak.

- Lično ne posvećujem pažnju tim stvarima. Potpuno sam fokusiran na ono što moramo da uradimo u svlačionici i na terenu kao grupa. Ako nastavimo da radimo naporno iz dana u dan, pogotovu u predsezoni, verujem da ćemo tako imati najbolje šanse da ostvarimo zacrtane ciljeve na kraju godine.

Amerikanac je takođe upitan je da li je dolazak u Partizan, s obzirom da ne igra u Evroligi, korak unazad u karijeri?

- Ne mislim da je rad sa Željkom Obradovićem korak unazad. Samo se trudim da iz dana u dan budem bolji i da nastavim da napredujem. Cilj mi je da pobeđujem koliko je moguće. Zahvalan sam za sva svoja iskustva i nastaviću da učim od legendarnog trenera kao što je Obradović.

Sa Ledejem je iz Milana u Beograd stigao i Kevin Panter.

- Kej Pi je sjajan momak i odličan saigrač. Volim da radim sa njim. Ne boji se da igra velike utakmice, za titule. On je ubica na parketu. To je tip igrača koji vam je potreban da bi osvajali. U Beogradu ćemo kao u Milanu pokušati da napravimo veliki uspeh posle dugog niza godina - zaključio je Zek Ledej. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading