Šakil O‘Nil: Plašio sam se Divca

Autor:

Sport

02.12.2017

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gorostasni centar Šakil O‘Nil godinama je bio strah i trepet za sve NBA centre, a malo je poznato da je na samom početku karijere on bio taj koji se najviše plašio, čak i Vlada Divca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šekil O‘nil

Čovek koji je osvojio četiri šampionske titule prisetio se svoje debitantske sezone, u kojoj je igrajući za Orlando pokazao da će biti jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Sada je prvi put priznao da je u svojim prvim mečevima na NBA parketu zapravo on bio prestravljen.

- Evo, ovo ću sada prvi put da kažem, bilo mi je strašno. Bio sam prestravljen jer sam, na primer, znao da moram da igram u Njujorku protiv Patrika Juinga i bilo mi je frka da se ne osramotim. Nisam hteo da se probudim i vidim u novinama "Juing 50, Šek 10" ili "Juing razvalio Šeka" - rekao je O‘Nil i dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šakil O‘nil

- Ma koliko god sam bio uplašen, rešio sam da to nikako ne pokazujem. Izabrao sam taktiku da protivnika gledam pravo u oči. Tako je bilo i sa Divcem, gledao sam ga dok on nije spustio glavu. Tada sam sebi rekao: "Aha, imam te!"

Rivalitet između Vlada i Šakila godinama je bivao sve ozbiljniji, a dosegao je vrhunac kada se Sakramento s Lejkersima borio za titulu Zapadne konferencije, pa samim tim i za NBA finale. Divac i O‘Nil imali su mnogo nezaboravnih duela, srpski as je često uspevao da nadmudri grdosiju iz Los Anđelesa iako je bio fizički inferiorniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading