Majkl Džordan duboko ožalošćen: Dosta je!

Autor:

Sport

01.06.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majkl Džordan oglasio se, vidno potrešen, izjavom povodom novonastale situacije u Sjedinjenim Američkim Državama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Džordan

U nekoliko gradova već danima traju nemiri na ulicama, a sve nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda od strane policajca u Mineapolisu.

Iako je kroz karijeru izbegavao da se oglašava povodom politike, svoj glas podigao je i vlasnik Šarlot Hornetsa, legendarni "leteći Majk".

 - Duboko sam ožalošćen, iskreno u bolu i vrlo ljut. Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Stojim sa onima koji se suprotstavljaju na rasizmu i nasilju prema ljudima druge boje u našoj zemlji. Dosta nam je - naveo je Džordan u izjavi.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena pozvao je na jedinstvo u borbi protiv rasizma.

- Nemam odgovore, ali naši kolektivni glasovi pokazuju snagu i da neće biti podeljeni od drugih. Moramo se međusobno slušati, pokazati saosećanje i empatiju i nikada ne okretati leđa besmislenoj brutalnosti. Moramo da nastavimo mirno da izražavamo negodovanje protiv nepravde i zahtevamo odgovornost. Naš jedinstveni glas mora da izvrši pritisak na vlasti za kreiranje sistemskih promena. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo zajedno da radimo na tome da osiguramo pravdu za sve.

 - Moje srce ide porodici Džordža Flojda i nebrojano mnogo drugih čiji su životi brutalno i besmisleno oduzeti kroz dela rasizma i nepravde - zaključio je Džordan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading