DAN KADA JE ŽIGIĆ PONIZIO VUČICU: Tačno 16 godina od najlepšeg EVROGOLA na "Marakani" (VIDEO)

Autor:

Sport

01.12.2021

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, pre 16. godina, sada već davne 2005. godine na beogradskoj "Marakani" odigrana je fenomenalna utakmica u kojoj je Crvena zvezda, u okviru četvrtog kola grupne faze tadašnjeg Kupa UEFA, savladala italijansku Romu rezultatom 3:1.

DAN KADA JE ŽIGIĆ PONIZIO VUČICU: Tačno 16 godina od najlepšeg EVROGOLA na "Marakani" (VIDEO)

Foto: Starsport

NIkola Žigić

Tada je Zvezda pred punim stadionom dočekala lidera tabele - Romu, i pokušavala da osvoji svoj prvi bod u ovom takmičenju.

Taj hladni decembarski dan pamtiće svi navijači crveno-belih, pogotovo po partiji života Nikole Žigića

Za Romu te večeri nije nastupao Frančesko Toti, ali je rimska ekipa u prvom delu utakmice pokazala da je s pravom favorit grupe u kojoj se nalazio i srpski klub.

Foto: Starsport

 

Nonda je doveo RImljane u prednost u 23. minutu, ali taj momenat nije obeshrabrio izabranike tadašnjeg trenera Valtera Zenge.

Visoki napadač je najpre u 37. minutu nakon centaršuta Boška Jankovića doneo Zvezdi izjednačenj, da crveno-beli u 77. minutu uspeli da povedu!

Žigić je tada pronašao samog Milana Purovića na ivici kaznenog prostora sa desne strane, a Purović je silovito šutirao i uspeo da zatrese mrežu.

Foto: Starsport

 

Usledila je prava eksplozija na stadionu, i dok su pogledi navijača strepeli hoće li crveno-beli uspeti da sačuvaju prednost i odole napadima rimske Vučice, desila se magija Nikole Žigića. 

On je prihvatio loptu duboko na polovini protivnika, okrenuo se ka golu i sa velike distance pogodio pravo pod prečku. 

Crvena zvezda je tom pobedom uvećala sebi šanse za plasman u narednu fazu takmičenja i prvo Zvezdino proleće u Evropi posle mnogo godina ali to se ipak nije dogodilo. Crveno-beli su okončali takmičenje završivši na četvrtoj poziciji sa četiri osvojena boda.

Prvo plasirani je tada bio Salcburg, drugoplasirana Roma, dok je ispred Zvezde bio švajcarski Bazel. 

ZVEZDA - 16 GODINA KASNIJE
 

Rušili su crveno-beli favorite i nakon Rome. Podsetimo se, beogradska "Marakana" je progutala i engleski Liverpul (2:0), kojem je lično presudio Milan Pavkov.

U sezoni 2021/2022, sada izabranici Dejana Stankovića, hrabro gaze u Ligi Evrope (nekad Kup UEFA), i na pravom su putu da ponove rezultat iz prošle godine, a to je plasman u osminufinala ovog takmičenja. 

Kako bi u tome uspela, Zvezda mora u posledenjem kolu savlada portugalsku Bragu u Lisabonu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading