JEDVA IZBEGAO KATASTROFU: Katai po treći put bio nadomak kraja karijere!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

28.10.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai (30) uživa status božanstva među navijačima srpskog prvaka, a samo zahvaljujući silama nebeskim po treći put za samo godinu i po dana izbegao je prisilan kraj karijere.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

Blistave partije na travnatom terenu od povratka na Marakanu jula 2020. isprepletane su nekolicinom malera koji su popularnog El Magika mogli skupo da koštaju, a i samo ponovno oblačenje crveno-belog dresa je posledica, činilo se u tom trenutku, nesrećnih okolnosti.

DUGO ODSUSTVO

Poslednji u nizu pehova dogodio mu se neposredno pred put u Dansku, na meč trećeg kola Lige Evrope protiv Mitjilanda, kada se nehotice inhalirao lekom namenjenim njegovom sinu, a koji je inače na listi nedozvoljenih supstanci antidoping agencije. Samo pukom srećom, odnosno ažurnošću Zvezdinog lekarskog tima, Katai je izbegao drakonsku kaznu. Prema nekim procenama, mogao je da dobije čak i četvorogodišnju suspenziju, što bi ga, budući da je uveliko 30-godišnjak, verovatno nagnalo da okači kopačke o klin.

Prethodno, krajem prošle godine, kreativac rodom iz Srbobrana imao je problem s misterioznom bolešću, za koju se kasnije utvrdilo da je trombocitopenija. U pitanju je retko oboljenje koje podrazumeva smanjenje broja krvnih ćelija, izaziva krvarenja u koži i unutrašnjim organima, zbog čega je Aleksandar odsustvovao 103 dana, propustivši 14 utakmica Crvene zvezde. Isti problem ga je mučio i na početku karijere 2012, dok je bio u Vojvodini, ali i četiri godine kasnije, kada je branio boje Alavesa.

NESMOTRENA TEA

Treći put, odnosno hronološki prvi, kada mu je karijera visila o koncu bilo je zahvaljujući nesmotrenosti supruge Tee Katai juna 2020. Tada igrač LA Galaksija našao se na udaru javnosti u SAD nakon što je njegova lepša polovina putem društvenih mreža vređala pripadnike afroameričke populacije. Sve se to dogodilo u jeku rasnih nemira preko bare kada je policija usmrtila tamnoputog Džordža Flojda, a njegovi saborci tražili pravdu, demonstrirajući ulicama tamošnjih gradova u akciji "Crni životi su važni". Epilog, Katai je dobio otkaz u klubu, što je iskoristila Zvezda i dovela ga u svoje redove.

Tako će Katai, na sreću, nastaviti da ispisuje stranice istorije beogradskog kluba i u njemu živi svoju fudbalsku bajku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading