KATAI PRESKAČE I ZVEZDINU KOBRU?! Novi ugovor za Magika ili kraj jedne epohe - Dani odluke na Marakani!

Autor: V. Z.

Sport

09.04.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar je nedavno postigao 110. gol za crveno-bele i pretekao Rajka Mitića na večnoj listi.

KATAI PRESKAČE I ZVEZDINU KOBRU?! Novi ugovor za Magika ili kraj jedne epohe - Dani odluke na Marakani!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Crvena zvezda grabi ka sedmoj šampionskoj tituli u nizu. Crveno-beli su nedavno protiv žilavog Radnika i na očajnom terenu u Surdulici uspeli da upišu tri nova boda - 2:0, čime su sačuvali bodovni suficit u odnosu na Partizan uoči poslednje runde ligaškog dela sezone i početak plej-ofa.

Za takav scenario najzaslužniji je Aleksandar Katai, strelac oba gola za goste na jugu Srbije, koji je ujedno stigao i do bitnog dostignuća upisavši sebe među besmrtne. O čemu se radi? On je stigao do čak 110. gola u crveno-belom dresu! Populani Magiko, naime, na večnoj listi najboljih strelaca kluba s Marakane prestigao je čuvenog Rajka Mitića (109 pogodaka), Zvezdinog fudbalskog pionira, po kom stadion u Ljutice Bogdana 1a danas nosi ime. Takođe, već je naciljao sledeću žrtvu, a to je ništa manje slavni Darko Pančev, zlatna kopačka i najefikasniji fudbaler generacije Zvezde iz 1991. godine, kada su pokoreni Evropa i svet.

Foto: FK Crvena zvezda

Pančev

Ipak, prepreka u tim nastojanjima mogao bi da bude njegov biološki sat, budući da Katai uveliko gazi 33. godinu životu. Takođe i važeći ugovor sa srpskim šampionom koji je u opticaju još samo dva meseca. Zvezdina kobra, kako glasi nadimak Pančeva, dao je 116. golova i nalazi se na visokom sedmom mestu. Dakle, nije realno da ga Katai prestigne ove sezone, međutim, ukoliko bude nagrađen barem sa još godinu ugovora, izvesno je da će Pančeva preskočiti krajem 2024. ili početkom 2025. Sa Marakane još uvek nema jasnih i konkretnih signala oko budućnosti Kataija, iako trener Milojević od povratka u voljeni klub insistra na produžetku saradnje sa lucidnom desetkom. Sjajni ofanzivac je prvi gol za Zvezdu postigao 29. novembra 2014. protiv OFK Beograda, tri puta je osvojio Kup Srbije i četiri puta šampionsku titulu.

Vojin Lazarević je na šestom mestu večne liste sa 134 gola, Kosta Tomašević je peti (137), četvrti je Zoran Filipović (138), treći Dule Savić (149), drugi mesto pripada Draganu Džajiću, a najbolji strelac u istoriji Crvene zvezde je Bora Kostić sa 230 golova.

VEČNA LISTA NAJBOLJI STRELACA CRVENE ZVEZEDE:

1. Bora Kostić 230
2. Dragan Džajić 155
3. Dušan Savić 149
4. Zoran Filipović 138
5. Kosta Tomašević 137
6. Vojin Lazarević 134
7. Darko Pančev 116
8. Aleksandar Katai 110
9. Rajko Mitić 109
10. Mihajlo Pjanović 92

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading