SVE SE MENJA IZ KORENA: UEFA poklekla, STVARA se fudbalska EVROLIGA, ŠAMARČINA za Zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

22.01.2021

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FIFA je u četvrtak izdala oštro saopštenje u kojem je objavila da svaki igrač koji bude deo zatvorene Superlige Evrope oko koje se pregovara, neće moći da učestvuje na Svetskom prvenstvu ili kontinentinalnim takmičenjima.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Međutim, pritisak najbogatijih klubova sve je veći, a na stranicama rimske "Republike" osvanuo je tekst u kojem se navodi da bi UEFA mogla da se nađe s "pobunjenicima" na pola puta i već za deset dana predloži plan za reformu Lige šampiona koja bi zaličila na košarkašku Evroligu.

Dakle, oformilo bi se novo elitno takmičenje počevši od 2024. godine, sa 20 ekipa, od kojih je 15 već poznato: Mančester Siti, Mančester Junajted, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Arsenal, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Inter, Milan, Juventus, Bajern, Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen.

Za preostalih pet učesnika još nije ustanovljeno kako bi se priključili, postoje opcije za neku vrstu kvalifikacija ili prema poziciji sa UEFA liste.

Termini bi ostali isti kao i u aktuelnoj Ligi šampiona, utorak i sreda, s tim što bi učesnici bili podeljeni u dve grupe od po deset timova, od kojih bi četiri najbolja išla u nokaut-fazu.

Spominje se i da bi pomenutih 15 osnivača ove nove lige imalo zagarantovan profit od 350 miliona evra po sezoni, što znači da je stvaranje Superlige pod okriljem UEFA neminovno ma koliko se bežalo od toga.

Ovo znači da će srpski velikani Crvena zvezda i Partizan morati da se zadovolje sa mrvicama i sledi im verovatno učešće u nekom daleko slabijem takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading