Dmitrović: Fudbal bez rukovanja je apsurdan!

Autor:

Sport

12.06.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradskim derbijem Sevilja - Betis je konačno nastavljena Primera, tri meseca nakon prekida sezone usled pandemije koronavirusa, tokom koje je obolelo 300.000 stanovnika Španije, a život izgubilo više od 27.000 ljudi.

Marko Dmitrović

Kakve mere se sprovode u najjačoj evropskoj ligi i kako sada izgleda život na Pirinejima za Srpski telegraf otkriva Marko Dmitrović (28), golman Eibara i nacionalnog tima Srbije.

- Obavezna su testiranja na KOVID-19 pre i posle svake utakmice do kraja sezone, a preostalo je još 11 kola. Instrukcije oko toga smemo li da se rukujemo sa saigračima i rivalima i kako da slavimo golove nismo još dobili, ali fudbal je sport kontakta i zaista bi bilo apsurdno zabraniti tako nešto jer ono u Nemačkoj zaista deluje smešno. Ipak, najveći apsurd je ideja Primere da, ukoliko se desi da neki fudbaler bude zaražen, samo on ode u karantin i niko više i pored kontakta sa velikim brojem igrača - ističe Dmitrović, čiji će Eibar u nedelju (19.30) na praznom stadionu "Alfredo di Stefano" u Madridu igrati protiv Reala, budući da na mestu sadašnjeg "Santjago Bernabeua" niče novi, ultramoderan stadion.

Marko našim čitaocima otkriva kakav je život na severu Španije nakon ublažavanja mera usled pada broja zaraženih.

- Sve firme ponovo rade, kao i ugostiteljski objekti, ali je u zatvorenim prostorijama obavezno nošenje maski i rukavica. Imamo slobodu kretanja samo unutar Baskije, dok još ne možemo da napustimo regiju - završio je raport snažni čuvar mreže.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading