SRPSKI GOLMAN BLISTA: Vanja Milinković Savić drugi u Evropi!

Autor: M. M.

Sport

02.04.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je Zomer iz Intera primio manje golova.

SRPSKI GOLMAN BLISTA: Vanja Milinković Savić drugi u Evropi!

Foto: Starsport

Vanja Milinković-Savić

Vanja Milinković-Savić, golman italijanskog Torina, pokazao je izuzetan kvalitet i postojanost od početka sezone, postajući samim tim ključni igrač svog tima. Iako nije dobio priliku da brani za reprezentaciju Srbije protiv Rusije i Kipra, jasno je da je prvi izbor selektora Dragana Stojkovića.

Neprikosnoven je na golu italijanskog kluba, a istakao se kao jedan od najboljih golmana u Evropi. Sa 29 odigranih mečeva u Seriji A, mreža iza njega ostala je netaknuta na čak 15 utakmica, što ga svrstava na drugo mesto po broju takozvanih klinšitova (čistih mreža) u italijanskom prvenstvu, odmah iza Jana Zomera iz Intera.

Kada se sagleda učinak van granica Italije, Milinković-Savić se i dalje veoma ističe. U ligama petice, samo je golman Intera ispred njega po broju utakmica bez primljenog gola. Ova impresivna statistika postavlja ga rame uz rame sa vrhunskim golmanima kao što su Unai Simon, Marsin Bulka, Mikele di Gregorio, Lukas Hradecki, Vojčeh Ščesni i drugi.

Vanja Milinković-Savić nastavlja da ostavlja dubok utisak svojim izuzetnim performansama i neospornim talenatom na fudbalskom terenu. Njegov doprinos ekipi Torina i reprezentaciji Srbije neizostavan je faktor uspeha.

Vanja je u Torino stigao leta 2020. godine iz belgijskog Standarda, a na transfermarktu vredi 5.000.000 evra. Za selekciju Srbije odigrao je 18 utakmica do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading