Kol objasnio zašto je otišao iz Arsenala: Nije to bilo zbog novca, tim je počeo da se raspada!

Autor:

Sport

24.05.2020

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada jedan od najboljih levih bekova sveta Ešli Kol otkrio je razlog zbog kojeg je u leto 2006. godine dres Arsenala zamenio dresom Čelzija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ešli Kol

Od tog trenutka postao je jedna od najomraženijih ličnosti među navijačima Arsenala a danas, 14 godina kasnije, tvrdi kako novac nije bio razlog njegovog odlaska.

Kol kaže kako se Arsenalov pobednički mentalitet u to vreme raspadao.

- Kada sam došao u Arsenal, imali smo srž tima – Keon, Siman, Vieira, Adams, Anri... Kada su oni počeli da odlaze, osetio sam da su ostale rupe u klubu i kulturi, koja je bila pobednička, koja je donosila uspehe. Osećao sam da se sve raspada i hteo sam da pronađem sebe u drugačijoj kulturi, želeo sam da pobeđujem, zbog čega sam otišao u Čelzi i tamo sam sve to pronašao - kaže nekadašnji reprezentativac Engleske.

Da li je pogrešio što je napustio Arsenal?

 - Da, kada pogledate i vratite se unazad, postoje greške koje su napravljene sa obe strane. Nije moja stopostotna greška i nije ni njihova. Bio sam verovatno mnogo trvdoglav tada i to se tako završilo. Ponašao sam se klinački, moram da priznam, ali to je nešto što ne bih promenio i ne kajem se uopšte. Možda je tako bilo suđeno? Jedno je sigurno, nisam otišao zbog novca - dodaje on.

Kol se u Čelziju zadržao čak osam godina i sa klubom 2012. godine osvojio i Ligu šampiona. Kasnije je igrao za Romu, LA Galaksi i Derbi Kaunti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading