Dončić tripl-dablom srušio šampiona, Kingsi bolji od Kokoškova na krilima "profesora" Bjelice!

Autor:

Sport

24.03.2019

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Dalas Maveriksa priredili su iznenađenje savladavši Golden Stejt Voriorse sa 126:91, dok su Sakramento Kingsi bili bolji od Finiks Sansa sa 112:103.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Kingsi-Sansi

Četrdesetogodišnji Dirk Novicki je upisao još jednu utakmicu za pamćenje u Orakl Centru, pošto je ubacio 21 poen, što je najviše u dosadašnjem delu sezone za iskusnog nemačkog krilnog centra.

Njegov "naslednik" Luka Dončić ponovo je blistao u trijumfu Dalasa nad Golden Stejtom, rezultatom 126:91, samo što je ovoga puta zabeležio tripl dabl učinak sa 23 poena, 11 skokova i 10 asistencija i tako pomogao svom timu da prekine niz od 12 uzastopnih poraza.

Golden Stejt je ovaj meč odigrao bez Stefa Karija, a najistaknutiji pojedinci u ovom porazu bili su Kevin Durent i Demarkus Kazins, sa 25 odnosno 19 poena.

U Kaliforniji su Sakramento Kingsi dočekali Finiks Sanse i savladavši ih sa 112:103 došli su do 23. pobede na svom parketu, a 36. ukupno u sezoni. Najbolju partiju u ovom duelu, pružio je njihov bek šuter Badi Hild, koji je ubacio 25 poena i kako je sam rekao prijao mu je ovaj performans.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Kingsi su ubacili 17 trojki Sansima, a pored Hilda istakli su se i Nemanja Bjelica, Herison Barns i DiEron Foks. Beli je imao 13 poena i pogodio je polovinu od deset šuteva koje je uputio ka košu, te dobio veoma respektabilnih 36 minuta na parketu. Osim toga, uhvatio je i čak 17 skokova i podelio je pet asistencija, dok je srpski bek šuter, Bogdan Bogdanović imao nešto tiše veče sa 6 ubačenih poena i 3 asistencije.

Što se tiče Sansa, njihova prva zvezda Devin Buker ponovo je blistao sa 30+ partijom, pošto je ubacio 32 poena i uspeo da napravi seriju 19:0 u prvoj četvrtini u korist svog tima, ali kasnije su Kingsi dobili tri četvrtine i potpuno zaslluženo slavili.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading