Zato je "večiti" derbi među najboljima u Evropi: Naboj, golovi, na "krv i nož", bakljade, poništen gol na kraju podela bodova

Autor: Republika

Sport

02.03.2019

15:55 >> 18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i u jesenjem delu "večitih rivala", nismo videli pobednika. Ne možemo reći da smo videli preterano dobru utakmicu. Deluje kao da su i jedni i drugi izgoreli u preteranoj želji za dokazivanjem, i htenju da se pobedi najljući rival.

RepublikaFoto: starsport
Gol Partizana

 Čvrsta, muška utakmica, sa dosta kontakta, pregršt žutih kartona, dva pogotka i fenomenalna atmosfera na stadionu "Rajko Mitić".

Nije moglo bez kontroverzi, pa je tako poništen čini se čist pogodak El Fardu Bena. Do prvog gola čekalo se do 38. minuta kada je Nikolić iskoristio "smušenost" Borjana i Milunovića i odlučnošću učinio da lopta završi u mreži domaćina za 0:1.

Ipak, Vladan Milojević je u igru ubacio Milana Pavkova i taj potez se može okarakterisati kao presudan. Upravo je Pavkov sjajnim udarcem van kaznenog prostora zatresao mrežu Vladimira Stojkovića i u 74. minutu meča postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda ostaje na 15 bodova razlike, ali Zorana Mirkovića može da raduje odlična igra njegovih izabranika u obe utakmice sa večitim rivalom. Ostao nam je još jedan ligaški derbi u plej-ofu I ostaje nada da ćemo videti nešto bolji fudbal u sudaru večitih rivala!

TOK UTAKMICE: 

90. minut - Kraj meča

87. minut - Nova gužva! Zakačili su se Nikolić i Čaušić a onda su uletele igrači sa obe klupe pa je nastala opšti metež! Na kraju, Slobodan Urošević je dobio žuti karton!

78. minut - Koristi Miloje i poslednju izmenu! Rekonvalescent Jovančić  napušta igru, a umesto njega ulazi Goran Čaušić!

75. minut - Reaguje i Bata Mirković. Teren napušta Nebojša Kosović, a umesto njega ulazi Slobodan Urošević!

73. minut - Pretplatio se Pavkov na bitne i atraktivne golove. Zvezdin heroj iz utakmice sa Liverpulom, sada je postigao gol i na večitom derbiju, i zauvek se upisao u srca navijača crveno - belih!

73. minut - GOOOOOOOL! Milan Pavkov!

69. minut -  Sve u napad! Umesto defanzivnog veznog Jovičića, Milojević je uveo Mirka Ivanića!

66. minut -  Ponovo nesporazum u zadnjoj liniji Zvezde, ali je Borjan bio priseban i uspeo da izbaci loptu. Mogao je Partizan do drugog gola!

60. minut - Boaći se ne miče! Ostao je fudbaler iz Gane da leži na terenu posle jednog kornera, Milunović je nespretno naleteo na njega i Boaći je pao kao pokošen!

58. minut - Ponovo Jovančić! Odličan šut sa 16 metara, ali je lopta završila u spoljnom delu mreže!

56. minut - Umalo repriza gola iz prvog derbija! Jovančić je šutirao glavom, ali se Stojković sjajno izvio i sprečio čist gol!

51. minut - Još jedan žuti karton! Ovog puta, je Nemanja G Miletić dobio javnu opomenu, ponovo zbog starta nad Stojkovićem. 

49. minut - I Zakarić opomenut! Nakon starta nad Filipom Stojkovićem i Goran Zakarić je dobio žuti karton!

45. minut - Početak drugog poluvremena! Milan Pavkov je ušao umesto Veljka Simića!

48. minut - Kraj prvog poluvremena! Videli smo dobar fudbal, navijači mogu da budu zadovoljni, jedino što baca senku na prvi deo je sporna situacija oko gola Bena

45. minut: Još tri minuta do kraja prvog dela susreta

38 . minut: GOOOOOL! Partizan vodi pogotkom Nemanje Nikolića! Nesporazum u odbrani Zvezde je iskoristio napadač crno-belih i smestio loptu u gol pored nemoćnog Milana Borjana!

35. minut - Sada crno-beli traže penal! Nikolić je pao preko Milunovića ali je sudija Danilo Grujić samo odmahnuo glavom!

30. minut -  Pao je Veljko Simić posle prodora u šesnaestercu ali nije bilo govora o penalu, Zvezda će dobiti samo korner!

25. minut - Prve čarke na terenu! Zdjelar je zakačio Marina, a onda je uleteo Vujadin Savić i nastala je gužva koja će rezultirati žutim kartonom za Sašu Zdjelara i Marka Marina!

23. minut - Zvezda oštećena! Ben je postigao pogodak, ali je sudija podigao zastavicu i signalizirao ofsajd! Na ponovljenom snimku je prikazano da je reprzentativac komorskih ostrva bio u dozvoljenoj poziciji pa je sigurno da će ovaj previd arbitara izazvati puno bure.

21. minut -  Zvezda uzvraća! Probio je Marin, šutirao je dobro, ali je Stojković bio na visini zadatka!

20. minut -  Kalaba požuteo! Mladi debitant Strahinja Pavlolvić je dobio žuti karton nakon nešto oštrijeg starta, pa će morati do kraja utakmcie da se pripazi!

18. minut - Konačno! Dobar šansa za crno-bele,nakon ubacivanja sa strane, Nemanja Nikolić je za korak ostao kratak da ugrozi gol Zvezde!

16. minut - Uglavnom se igra na sredini terena, ne gledamo preterano kvalitetan fudbal...

RepublikaFoto: Republika
Uživo sa najvećeg srpskog stadiona

9. minut - Prvi pokušaj igrača Partizana! Probao je Rikardo sa distance ali je Borjan bio na svom mestu!

6. minut - Početno opipavanje pulsa! Pokušali su i jedni i drugi posle prekide ali bezuspešno!

POČELO JE! 159. Susret Crvene zvezde i Partizana je počeo zviždukom sudije Danila Grujića! Prvi napad će imati domaći!

RepublikaFoto: Republika

Zvezdan Terzić stiže na derbi

17.39 - Stigao je i Zvezdan Terzić na stadion Crvene zvezde!
17.34 - Grobari se potukli sa policijom! Grupa navijača Partizana koja je krenula od stadiona JNA, potukla se sa organima reda i mira na putu ka južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić"
17.31 - Još nije poznato da li su se sukobili navijači rivalskih klubova, ili neke od zarađenih frakcija crno-belih
RepublikaFoto: O2 TV
Neredi na autokomandi

17.28 - Ne može bez toga! Neredi na autokomandi pola sata pred početak!

17.16 - Vladimir Stojković prvi na zagrevanju, njegov izlazak na teren teren je očekivano, ispraćeno salvom uvreda!

17.09 - Loše vesti za stratega crveno-belih! Milan Rodić, će propustiti nekoliko narednih mečeva jer je na snimanju otkriveno da mu je napukla fibula! Njega će zameniti pridošlica, Milan Gajić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za svoj tim! 159. večiti derbi!

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on Mar 2, 2019 at 2:25am PST

 

17.02 - Bata spojio mladost i iskustvo. Sastav Partizana će izgledati ovako: Stojković - N. R. Miletić, Pavlović, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Nikolić, Kosović - Rikardo.

 

 

16.58 - Milojević se odlučio za proveren sastav! Trener Zvezde se odlučio za očekivanih 11: Borjan, Stojković, Savić, Milunović, Gajić, Jovičić, Jovančić, Marin, Ben, Simić, Boaći!

16.52 - 159. večiti derbi se igra od 18 časova, Zvezda ima 15 bodova prednosti nad večitim rivalom, ali to nikako ne umanjuje pobedu ili poraz, jer je ova utakmica više od samog fudbala!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading