FINALE KUPA OKRUGA U PUKOVCU: Očekuje se pravi spektakl u četvrtak na stadionu "Prle"!

Autor:

Sport

22.04.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mekiš ili Rudar, ko će nastaviti "san" u kupu?!

FINALE KUPA OKRUGA U PUKOVCU: Očekuje se pravi spektakl u četvrtak na stadionu "Prle"!

Foto: FK Pukovac

Prolećni deo prvenstva polako ulazi u sam finiš, ali se isto tako igraju i završnice kupova, upravo jedan takav meč igra se u četvrtak kada će u okviru finala Kupa Nišavskog okruga ekipa Mekiša ugostiti sastav Rudara 2016 (Aleksinački Rudnik).

Republika

Sastav Mekiša je do ovog meča stigao nakon osvajanja Kupa Fudbalskog saveza Doljevac, gde je u finalu savladao ekipu Malošišta, dok je Rudar sa druge strane bio bolji od Napretka 1929 u okviru Opštinski Kupa Aleksinca (1:3).

Ekipa Mekiša se trenutno nalazi na trećoj poziciji u okviru Nišavske okružne lige, bodovni saldo na koti 53 udaljio je tim od dva prvoplasirana kluba, pa je svakako cilj da se stigne što dalje u kupu i da se obezbedi novi pehar. Iz njihovih redova u najavi ovog meča poručili su:

- Derbi je praznik fudbala. Igraju dve ekipe, koje su izborile plasman u finale kupa. Fudbal je možda jedini sport gde se rezultat vezuje za igru. Mi se trudimo da imamo pozitivan rezultat, za to se igra i to je najbitnije. Svaku utakmicu pripremamo na isti način, bez obzira na kom mestu na tabeli se nalazi protivnik. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, protiv ekipe koja igra dobro ove sezone. Igramo pred našim navijačima, takoreći na našem terenu i tu smo uvek favoriti, bez obzira na protivnika. Daćemo sve od sebe da pobedimo.Očekuje se veliki broj navijača i ljubitelja fudbala, jer ovaj derbi budi veliko interesovanje u regionu.Takođe pozivamo sve naše verne navijače da dođu i daju najjaču podršku našim momcima, da fer i sportskim navijanjem pokažemo kako se navija za svoj omiljeni klub.

 

 

Što se tiče Rudara 2016, ekipa se nalazi na liderskoj poziciji sa pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Sigurno je glavni fokus da se stigne do šampionskog pehara u ligi i da se obezbedi plasman u zonski rang takmičenja, ali je i Kup trofej jako "interesantan". 

U ligi ova dva tima sastala su se u okviru 14. kola kada je Mekiš pred svojim navijačima poražen rezultatom 3:1. Rudar je u ligi u seriji od 25 utakmica bez poraza (23-2-0), u kupu je takođeu nizu trijumfa, pa se može očekivati jako kvalitetan susret u četvrtak na stadionu "Prle" u Pukovcu.

Mekiš - Rudar 2016 (Aleksinalčki Rudnik)

Četvrtak, 25. april od 16.30

Stadion "Prle" u Pukovcu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading