LESKOVAČKI "METALCI" POKAZALI DA IH NE TREBA PRERANO OTPISATI: Dva gola zaostatka nisu bila "problem" da se stigne do trijumfa!

Autor:

Sport

22.04.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična igra celog tima, ali je ulazak iskusnog Cekića bio "okidač" za preokret.

LESKOVAČKI "METALCI" POKAZALI DA IH NE TREBA PRERANO OTPISATI: Dva gola zaostatka nisu bila "problem" da se stigne do trijumfa!

Foto: FK Lemind 1953

U okviru 24. kola Jablaničke okružne lige ekipa Leminda 1953 ugostila je sastav Čekmina. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa šeste pozicije i 36 osvojenih bodova, dok su gosti sa četiri boda manje bili na 11. mestu u ligi.

Republika

Pred oko 100-tinak gledalaca odigran je meč po hladnom, tmurnom i pomalo kišovitom vremenu. Tek što je počeo susret viđen je prvi pogodak, prodor gostiju po levoj strani, na odbijenu loptu se najbolje snalazi Nikola Micaković, 1:0 za Čekmin. 

Nastavili su domaći meč kao da se ništa nije desilo, imali su posed na svojoj strani, stvarali su prilike, ali je golman Dimitrijević odličnim intervencijama čuvao Čekmin. U jednoj situaciji je i prečka bila saveznik gostima, pa se na odmor otišlo rezultatom postavljenim na samom startu susreta.

Na poluvremenu je trener domaćih izvršio jednu izmenu, ušao je iskusni i nekada prvoligaški igrač, Vladica Cekić, što je dovelo do organizovanije igre Leminda, međutim na isteku 54. minuta usledio je novi šok za domaće simpatizere. 

Republika

Foto: FK Lemind 1953

Preokret domaćina

Kontranapad gostiju, odlična tranzicija fudbalera Čekmina, lopta stiže do Aleksandra Đorđevića koji je smešta u mrežu, 2:0. Nakon toga domaći kreću u totalnu ofanzivu, nadali su se brzom golu koji bi ih vratio u igru i uspeli su da ga postignu. 

Iskusni Igor Stefanović u 63. minutu pogodio je za 1:2, samo pet minuta kasnije centaršut sa desne strane, rezervista Cekić odlično skače, 2:2, utakmica se vraća na početak. Pali su gosti nakon dva primljena gola u kratkom vremenskom intervalu, što je rival znao da iskoristi.

U 79. minutu nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snalazi Nikola Janković, 3:2, opšte oduševljenje navijača i igrača Leminda, njihov klub je stigao do potpunog preokreta i po prvi put vodi na utakmici. 

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene rezultata nije bilo, domaći su držali loptu u svom posedu i uspeli su da osigraju ceo plen za sebe.

Lemind 1953 - Čekmin 3:2 (0:1)

Lemind 1953: Ivanović, Tasić, Anđelković, N. Mitić, Ilić, Stefanović, S. Mitić, L. Mitić, Janković (od 85' Krstić), Kurtić (od 46' Cekić), Petrović (od 72' Stamenković

Čekmin: Dimitrijević, Ilić, Tričković, D. Krstić, N. Krstić, Vučković, Đorđević (od 86' Mitić), Mladenović, Tasić, Sojiljković, Micaković 

U sledećem kolu Lemind gostuje Milanovu, dok sastav Čekmina dočekuje Vučje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading