DERBI KOLA, PA I PRVENSTVA: Stadion "Lotrin Gaj" će biti prepun za vikend!

Autor:

Sport

18.04.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li Turekovac da "ispravi" greške iz prošla dva duela sa ovim rivalom.

DERBI KOLA, PA I PRVENSTVA: Stadion "Lotrin Gaj" će biti prepun za vikend!

Foto: FK Turekovac

U okviru 13. kola Gradske lige Leskovac biće odigran derbi kola, po mnogima i prvenstva između domaćeg Turekovca i sastava Građanski 2023, meč je zakazan za nedelju, 21. april sa početkom od 11 časova.

Republika

Ukoliko ne bude nekih velikih padova u igri, pitanje prvaka rešavaće se upravo između ova dva tima, trenutno je sastav Građanskog u prednosti, jer drži prvo mesto sa 25 osvojenih bodova, dok je Turekovac na drugoj poziciji sa dva boda manje.

Što se tiče forme od starta proleća, nedeljni domaćin je na dve utakmice zabeležio isto toliko trijumfa, dok su gosti u prošlom kolu remizirali na gostovanju u Jašunji, pa su sada na "samo" dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca, dok je ta prednost pre toga bila četiri boda.

Mečevi ovih klubova od starta ove sezone su bili jako zanimljivi, u ligaškom duelu slavio je sastav Građanskog 2023 rezultatom 3:2, međutim u tom susretu je Turekovac imao prednost tokom većeg dela meča, ali je na kraju ostao i bez "iksa".

Republika

Foto: FK Turekovac

Najavni poster

Ovi timovi sastali su se i u kupu, meč je bio identičan kao i ligaški, i opet je sastav Građanskog uspeo da odnese trijumf. Ekipa Turekovca se već dva puta "opekla", pa će sada sigurno sa posebnom pažnjom pripremati nedeljni duel.

Trener Turekovca, Aleksandar Boce Kirov je u najavi ovog duela za naš portal poručio:

- Pred nama je derbi vrha tabele, ulog je veliki, trka za šampionski pehar je otvorena, pa ćemo i mi, kao i naš rival ići na trijumf i tri boda. Pratili smo prošlo kolo kada je naš predstojeći rival gostovao u Jašunji, gubili su sa dva gola, ali su uspeli da se vrate i da stignu do boda. Moramo da odigramo kvalitetno, da izvučemo pouke iz naših prošlih duela i da se pokažemo u pravom svetlu pred našim navijačima. 

Specijalna pozivnica za ovaj meč nije potrebna, duel koji će odlučiti u velikoj meri pitanje prvaka lige će sigurno privući veliki broj navijača, kao i igrača ostalih timova u ligi.

Turekovac - Građanski 2023

Nedelja, 21. april od 11 časova

Stadion "Lotrin Gaj" u Turekovcu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading