GRADSKI DERBI U FINALU KUPA - SPEKTAKL: Publika na tribinama je uživala - pehar ide u vitrine Rudara 2016!

Autor:

Sport

18.04.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva jako kvalitetna tima.

GRADSKI DERBI U FINALU KUPA - SPEKTAKL: Publika na tribinama je uživala - pehar ide u vitrine Rudara 2016!

Foto: FK Rudar 2016 Aleksinački Rudnik

U okviru finala Kupa OFS Aleksinac na gradskom stadionu u Aleksincu ekipa Rudara 2016 gostovala je sastavu OFK Napretka 1929. Gost se trenutno nalazi na liderskoj poziciji Nišavske okružne lige, dok su domaći u Zoni Centar u zoni ispadanja, ali od starta proleća na osam mečeva osvojili su već 22 boda, pa je opstanak realan.

Republika

Oba tima se u svojim ligama nalaze u seriji trijumfa, što je svim prisutnim navijačima garantovalo odličnu utakmicu, posebno što se u oba sastava nalazi dosta mladih igrača, koji će tek pokazati svoj talenat.

Prva promena rezultata viđena je na isteku 10. minuta kada je iz slobodnog udarca gol za Rudar postigao Dejan Arsić, 1:0 za goste. Ubrzo su navijači opet imali prilike da vide pogodak, još jedan u mreži golmana Mihajlovića.

Miljan Zemljak je baš kao i Arsić iz slobodnog udarca zatresao mrežu Napretka, Rudar vodi 2:0 u 17. minutu. Imali su gosti igru na svojoj strani u prvih 30-tak minuta, kontrolisali su meč, stvarali su prilike, ali su do odlaska na odmor ipak uspeli da prime gol.

Republika

Foto: FK Rudar 2016 Aleksinački Rudnik

Pehar ide u vitrine Rudara

Amir Zeka je savladao golmana Ristića, i tako je prepolovio zaostatak svog tima, na odmor se otišlo rezultatom 2:1 u korist Rudara.

Drugi deo meča je krenuo u dosta sporijem ritmu u odnosu na prvi, nije bilo previše rizika na obe strane terena. Pokušavali su i jedni i drugi da stignu do pogotka, ali je to ovoga puta uspelo gostima.

Na isteku 66. minuta Ivan Stanković postigao je treći gol za Rudar, 3:1, i nakon toga u velikoj meri fudbaleri Napretka su pali u igri. Do poslednjeg sudijskog zvižduka domaći su jednom ozbiljnu zapretili, ali je golman Ristić bio na lopti.

Napredak 1929 - Rudar 2016 1:3 (1:2)

Napredak 1929: Mihajlović, Đokić (od 26' Pejković (od 72' Stoiljković)), Stojanović, Zeka, Tasić, Milunović, Đorđević (od 57' Paprica), Andrejević (od 46' Dušanić), N. Cander, Smiljković (od 72' Veljković), M. Cander

Rudar 2016: RIstić, Zemljak (od 48' Nikolić), Nešić, Arsić, Stanković, Đokić (od 89' Stevanović), Popović, Lazić (od 89' Đurić), Ristić, Stojanović (od 89' Đošev), Gojković (od 69' Pejković)

Pehar ide u vitrine Rudara, pravi praznik fudbala viđen je u Aleksincu, ponašanje igrača bilo je na zavidnom nivou pa možemo reći da je "pobedio" fudbal, i da su navijači zadovoljni napustili tribine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading