5/5 OD STARTA PROLEĆA: Može li ova serija da uvede klub u borbu za plasman u viši rang?!

Autor:

Sport

02.04.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova odlična partija svih igrača.

5/5 OD STARTA PROLEĆA: Može li ova serija da uvede klub u borbu za plasman u viši rang?!

Foto: FK Sloga Leskovac

U okviru 22. kola Zone Jug ekipa Sloge iz Leskovca ugostila je sastav Gračanice, domaći tim je u ovaj meč ušao sa pete pozicije, dok su gosti bili na poslednjem mestu u ligi. 

Republika

Domaći tim je u ovaj meč ušao sa četiri vezana trijumfa, Sloga je jedini klub u ligi koji od starta proleća i dalje stoji na maksimalnom učinku. Igrači tima iz Leskovca su i u ovom susretu ušli maksimalno motivisani da se taj niz nastavi, od prvog minuta su preuzeli inicijativu i stvarali su prilike za vođstvo.

Ređale su se prilike pred golmanom Gračanice, ali je golman Jorgić, uz pomoć odbrane gostiju u par navrata odlično sačuvao svoju mrežu. Pred sam odlazak na odmor "otključana" je odbrana rivala, Aleksandar Cekić je uputio udarac, koji je kačio jednog igrača, i završio je u mreži, 1:0 za Slogu.

Republika

Foto: FK Sloga Leskovac

Pet od pet od starta proleća

Pali su gosti nakon primljenog gola, posebno što je isti okarakterisan i kao autogol Perice Mirkovića, što se videlo već na startu drugog poluvrmena. Domaćin je na pravi način iskoristio prilike u uvodnih desetak minuta nastavka.

Prvo je Stefan Kostić u 59. minutu duplirao prednost Sloge, a nakon samo dva minuta rezultat je već bio 3:0, gol je pripisan opet gostujućem fudbaleru, Dimitrijeviću. Minutažu na terenu iskoristio je veteran, Vladimir Stamenković, on je za samo pet minuta od ulaska u igru dva puta tresao mrežu rivala.

Stamenković je golovima u 66. i 69. minutu uvećao prednost Sloge na 5:0, dok je konačnih 6:0 postavio Vukašin Kostić na isteku 75. minuta.

Sloga (Leskovac) - Gračanica 6:0 (1:0)

Sloga: Mitrović, Đ. Stanković (od 46' Jović), Stevanović, Ilić (od 70' Nikolić), Stojković, Kostić (od 70' Gajić), Cekić (od 64' Đokić), N. Stanković (od 64' Stamenković), Mitić, S. Kostić, V. Kostić

Gračanica: Jorgić, Zdravković, Trajković, Tokić, Stojanović, Sekulić, Dimitrijević, Lazić, Arsić, Nićić, Mirković

U sledećem kolu Sloga gostuje Jablanici iz Medveđe, dok sastav Gračanice dočekuje OFK Topličanin.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading