UTAKMICA PUNA TENZIJE: Lider je zaustavljen u Malči, navijači su imali šta da vide na ovom meču!

Autor:

Sport

02.04.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sloga je stigla do velikog trijumfa protiv kluba koji je bio u seriji od devet ligaških pobeda.

UTAKMICA PUNA TENZIJE: Lider je zaustavljen u Malči, navijači su imali šta da vide na ovom meču!

Foto: FK Sloga 1948 Malča

U okviru 16. kola Prve niške lige ekipa Sloge 1948 iz Malče ugostila je sastav Planinca 1933 iz Prve Kutine. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa desete pozicije, dok su gosti bili lideri na tabeli sa jednim bodom prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Republika

Jako bitan meč za oba tima, domaći se nalaze u potencijalnoj borbi za opstanak, dok su gosti u ovaj susret ušli sa devet vezanih trijumfa, sa velikim ambicijama da se zadrže na prvom mestu i da izbore plasman u viši rang takmičenja.

Već posle dva minuta igre Planinac stiže do prednosti, Dušan Milenković savladao je golmana Petkovića, 1:0 za goste. Start utakmice nije preterano davao nadu domaćinu da može do pozitivnog rezultata, ali se na isteku 15. minuta duel vraća na početak.

Boban Radosavljević postiže evrogol nakon solo prodora, 1:1. Dva brza gola otvorila su meč, gosti su imali više prilika tokom prvih 45 minuta, ali nisu uspeli da opet vrate vođstvo na svoju stranu, domaći su takođe imali svoje šanse, ali se na pauzu otišlo nerešnim rezultatom.

Drugi deo meča bio je dosta sadržajniji u odnosu na prvi, na isteku 58. minuta dosuđen je kazneni udarac za domaće. Siguran "sa kreča" bio je Dušan Jovanović, Sloga po prvi put vodi na meču, 2:1. U tom trenutku su i gosti ostali sa deset igrača u polju, Jovan Dimitrijević je dobio direktan crveni karton.

Gotovo u sledećem napadu novi problemi za lidera, prvo Radosavljević novim evrogolom uvećava prednost Sloge na 3:1, a samo minut kasnije Petar Nikolić dobija drugi žuti karton, Planinac ostaje sa devet igrača u polju.

I pored velikog brojačnog defivita gosti preko Vuka Bulatovića smanjuju na 3:2, ali su par minuta kasnije domaći preko Jovana Cvetkovića vratili prednost od dva gola razlike, 4:2.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka domaći su rutinski priveli utakmicu kraju, te su ostvarili jako bitan trijumf.

Sloga 1948 (Malča) - Planinac 1933 (Prva Kutina) 4:2 (1:1)

Sloga 1948: Petković, Đorđević, Filipović (od 10' Milo. Jovanović), Mila. Jovanović (od 77' Cajić), D. Jovanović, Cvetković, A. Stojanović (od 65' M. Stojanović), Živadinović, Stojadinović, Radosavljević, Tošić (od 46' Nikolić)

Planinac 1933: Jović, Tasić, Krstić, Dimitrijević, Bulatović, Petrović, Nikolić, M. Mitić, Stefanović (od 62' Ristić), Đurđević, Milenković (od 78' D. Mitić)

Ovim trijumfom Sloga se približila devetoj poziciji na dva boda, dok su gosti iz Prve Kutine od ovog kola drugoplasirani klub u ligi, sa dva boda zaostatka za liderom.

U sledećem kolu u Prvu Kutinu stiže upravo novi lider, Proleter iz Donje Vrežine, dok sastav iz Malče gostuje Jedinstvu iz Gornje Toponice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading