NEUSTRAŠIVIM KORACIMA KA VRHU TABELE: Jedinstvo u bezgrešnom trijumfu protiv Smedereva 1924! (FOTO GALERIJA)

Autor: Milica Misailović

Sport

02.03.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako početak ovog fudbalskog okršaja nije delovao obećavajuće, na zelenom platnu ipak se igrao srčan fudbal…

NEUSTRAŠIVIM KORACIMA KA VRHU TABELE: Jedinstvo u bezgrešnom trijumfu protiv Smedereva 1924! (FOTO GALERIJA)

Foto: Darko Đorđević

U okviru 22. kola Prve lige Srbije, teren Železničara iz Pančeva u sklopu sportskog centra „Mladost“, bio je poprište susreta između fudbalskog kluba Jedinstvo iz Uba i domaćina ovog susreta - ekipe Smederevo 1924.

Republika

U prvom delu ovog duela, Smederevo je ušlo na teren sa nespretnošću koja je titrala, kao da su koraci bili tihi ples početnika, dok Jedinstvo takođe nije pokazivalo žar inicijative iako je lopta većinski bila u njhovom posedu. Samo dva ozbiljna pokušaja u okvir gola bila su simfonija propuštenih prilika sa Karikarijem u 22. i Stevančevićemu 29. minutu kao, u tim momentima, nedovoljno spretnim solistima. Sa druge strane, uprkos bezuspešnoj realizaciji brojnih prilika, N. Jovanović je zapečatio svoju ulogu maestra asistencija i centaršuteva, dok su rame uz rame sa njim bili i Dimitrijević i mladi Zuvić koji su pokušavali da diriguju ka golu, ali im preciznost u tim momentima nije bila najbliži saradnik.

Najizgledniji momenat za promenu rezultata u korist Oklopnika stvarao se u 14. minutu, kada je Obradović predao loptu Lakosi, ali je ta namera promašila cilj. Smederevci su bili, uporni i konkretni, mada s manjim posedom lopte. Na kraju prvog čina, sa terena su se ekipe povukle, a na semaforu je rezltat pokazivao 0:0, kao tajanstvena zavesa bez golova.

Drugo poluvreme na kratko je dovelo plavo-bele u napadački procvat, otvarajući svoj repertoar već u samom startu kada je N. Jovanović zapretio opasnim udarcem, ali ga je pred golom čekao spremni Dubljanić poput neustrašivog bedema. No, 50. minut ponovo se mogao okarakterisati kao još jedan u nizu obećavajućih kada je  Dimitrijević uputio loptu prema Lokosi koji ju je udarcem glavom preusmerio ka golu protivnika, ali kao da je Smederevu u kontinuitetu nedostajao taj mali faktor sreće.

Svega nekoliko minuta kasnije stigla je kazna Ubljana i u 53. minutu, Milićević na asistenciju Doderovića ostvaruje izuzetan pogodak i zasluženo dovodi svoj tim u prednost rezultatom 0:1. Međutim, osetna promena u igri Oklopnika primetila se nakon što je šef stručnog štaba, Saša Milićević, dirigovao promenama i na teren uveo igrače sa klupe: Jevremovića, A. Markovića, S. Jovanovića i talentovanog Čizika, ali ni to nije bilo dovoljno da Smederevo bar pokuša da se vrati u “kolosek.”

Kada je delovalo da je rezultat postavljen, kao vrhunac ovog duela u poslednjim taktovima susreta, na asistenciju Karikarija u nadoknadi vremena u listu strelaca upisuje se i Brazilac Gustavo Vieira koji uspeva da matira Jovića i zatrese mrežu Oklopnika za konačan skor od 0:2.

Smederevo 1924 - Jedinstvo UB 0:2 (0:0)

Strelci: Milićević 53'; Francisco Gustavo 92'

Smederevo 1924: Jović, Ćorković, Petronijević, Dimitrijević (od 84' Marković), Janković (od 60' Jevremović), Radić, Panić, Zuvić (od 60' S. Jovanović), N. Jovanović (od 70' Marković), Obradović, Lokosa (60' Čižik)

Jedinstvo: Dubljanić, Golubović (od 75' Dimitrić), Milićević, Miladinović (od 75' Radivojević), Doderović, Pivaš, Andrić, Stevančević (od 63' Milanović), Zubairu (od 90' Gustavo), Mitić (od 75' Rakić), Karikari

Već naredne srede Oklopnike očekuje put za prestonicu gde će ih dočekati ekipa Radničkog iz Novog Beograda, dok će fudbaleri Jedinstva na svom terenu odmeriti snage sa novosadskim timom Mladost GAT.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading