DANAS JE POSEBAN DAN ZA VEDETU SLOVENA: Brana Ilić slavi 39. rođendan!

Autor: Irena Đurđević

Sport

16.02.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre gotovo četiri decenije rođen je robusni centarfor koji se i danas “igra” fudbala, jednako vešto kao na početku karijere kada je bio uzdanica ekipe iz Gornje Varoši kod trenera Dragana Šipke.

DANAS JE POSEBAN DAN ZA VEDETU SLOVENA: Brana Ilić slavi 39. rođendan!

Foto: Lična arhiva Brane Ilića

Od podmlatka Zemuna, te 2003. godine, znalo se da je “zlatni dečko” srpskog fudbala. Iskusni napadač, Brana Ilić je mnogo takmičarskih godina kasnije, prvo u Srbiji, ali i u Evropi, posebno Grčkoj, pa i Mađarskoj, to na terenu i potvrdio kako najbolje ume i zna - efektnim golovima.

Republika


Pamte se njegove sportske “role” u: Zemunu, Radu i Vojvodini, pamti se i da je Ilić sa Partizanom osvojio dve šampionske titule i jedan kup.

Brani su zapažene partije u crno-belom dresu otvorile vrata lepe internacionalne karijere. U “pečalbu” je krenuo iz kazahstanske Aktobe, a “zlatno doba” karijere proveo je u Grčkoj: PAS Janjini i Arisu iz Soluna.

Ilić je nastavio u istom, golgeterskom stilu i u mađarskoj Kišvardi, a njegovo fudbalsko ime i prezime se, po nepisanom pravilu, uvek nalazilo u samom vrhu liste strelaca gde god da je igrao.


Brana se u srpski fudbal vratio iz Inđije. Posle dve sezone u “zelenom” dresu i kratkih fudbalskih “epizoda” u Železničaru iz Pančeva i Feniksu, Ilić se “usidrio” u Slovanu iz Rume za koji igra i danas.

Ilić golove daje sa istom sportskom strašću kao kada je predvodio darovitu generaciju Zemuna pod vođstvom trenera Dragana Šipke. Prema lakoći sa kojim još uvek i trenira i igra, kao i fudbalskoj elegenciji sa kojom još pogađa mreže rivala, izvesno je da o igračkoj penziji i ne razmišlja.

Ekipa portala Republikasport Brani Iliću čestita 39. rođendan uz želje da ga zdravlje posluži kako bi još makar nekoliko takičarskih godina “rešetao” protivničke golmane tako lako i jednostavno kao da nije na pragu pete decenije života.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading