TEKTONSKE PROMENE: Kuljani u nastavak sezone ulaze znatno jači - uz trenera i četiri igračke akvizicije su stigle!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.01.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loša ostvarenja u prvom delu sezone ne smeju da se ponove.

TEKTONSKE PROMENE: Kuljani u nastavak sezone ulaze znatno jači - uz trenera i četiri igračke akvizicije su stigle!

Foto: FK Kula

Fudbaleri Kule jesenji deo šampionata u okviru Područne fudbalske lige Sombor okončali su na nezadovoljavajućoj 14. pozicija sa svega dva boda prednosti u odnosu na Rusin iz Ruskog Krstura koji se nalazi u zoni ispadanja.

 

Kuljani su zabeležili skor od četiri pobede, jednog remija i čak deset poraza, ali agilno klupsko rukovodsto ne sedi skrštenih ruku i zimsku pauzu u prvenstvu koristi za jačanje svih klupskih segmenata, kako bi prolećna ostvarenja omogućila ostvarenja zacrtanih klupskih ciljeva.

Dosadašnji šef stručnog štaba Zlatko Novaković napustio je klupu ekipe, a za novog trenera je imenovan Mladen Prole koji je prethodni angažman imao u redovima Slavije iz Pivnice.

Istovremeno je klub doživeo i određene kadrovske pormene kada je u pitanju igrački kadar. Četvorica fudbalera su napustila Kuljane. Bodiš i Polić će u narednom periodu nositi dres Čantavira, Jovan Čvokić je novi fudbaler Dinama 1923 iz Bačkog Brega, dok je Nemanja Čvokić pojačao sivački Polet.

Kada je o pojačanjima reč, svakako najzvučnije pojačanje jeste Aleksandar Ćovin, koji je došao iz redova Lipara.

Reč je o igraču koji je nekada nosio dres kulskog Hajduka dok se ova ekipa takmičila u elitnom rangu našeg fudbala. Igra na poziciji veznog fudbalera, a pored Hajduka iz Kule nastupao je u nekoliko prvoligaških i srpskoligaških klubova, dok je internacionalnu karijeru gradio u Republici Srpskoj i Belorusiji.

Foto: FK Kula

Iskusni Janko Kulić je stigao u Kulu

 

Kada je o ostalim pojačanjima reč, novi igrač Kule postao je i Janko Kulić, igrač sa velikim iskustvom koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za somborski Radnički, Tekstilac iz
Odžaka, Proleter iz Teslića, kulski Hajduk 1912 i mnoge druge klubove.

Mlađi brat Janka Kulića, Nemanja, takođe je pojačao klub, a pored njih povratnik u redove Kuljana je Bogdan Gačević, koji je došao iz Mladosti iz Kruščića.

Istovremeno iz redova rukovodstva kulskog sportskog kolektiva istakli su da su u toku pregovori sa još nekolicinom fudbalera i da će ekipa tokom proleća voditi veliku borbu za svaki bod, na radost ljubitelja fudbala u Kuli.

Da podsetimo, kada je reč o nastavku takmičenja, u prolećnoj premijeri Kulu očekuje veliki derbi protiv već pominjanog Rusina iz Ruskog Krstura i već navedeni susret u mnogome će odrediti sudbinu kluba u aktuelnoj sezoni. Susret je na programu trećeg dana meseca marta, a prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je podelom bodova rezultatom 1:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading