NAJSTARIJI KLUB U SRBIJI IMA NOVOG TRENERA: Fudbaler bogatog internacionalnog iskustva preuzima crveno-bele! Mogu li se Subotičani vratiti na stare staze uspeha?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.01.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub bogate istorije zaslužuje da se nađe u vrhu srpskog fudbala.

NAJSTARIJI KLUB U SRBIJI IMA NOVOG TRENERA: Fudbaler bogatog internacionalnog iskustva preuzima crveno-bele! Mogu li se Subotičani vratiti na stare staze uspeha?

Foto: Starsport

Fudbalski klub Bačka 1901 iz Subotice predstavlja najstariji sportski kolektiv u Srbiji. Osnovani su 3. avgusta 1901. godine,  interesantno je napomenuti da se u momentu osnivanja Subotica nalazila pod vlašću Austrougarske monarhije i da je u tom momentu, tadašnji Subotički atletski klub Bačka bio član mađarskog saveza.

 

Tokom prethodne polusezone subotički crveno-beli su u okviru Vojvođanske lige Sever ostvarili skor od sedam pobeda, isto toliko poraza i jednog remija i sa ukupno 22 osvojena boda u odlučujuće prolećne borbe ulaze sa devete startne pozicije, ali se čini da je trenutno vodeća Sloga iz Čonoplje prilično odmakla na tabeli.

Rukovodstvo subotičkog kluba odlučilo se da u zimskoj pauzi promeni šefa stručnog štaba, a poverenje je poklonjeno stručnjaku koji odlično poznaje sve relacije na severu Srbije, Aleksandru Kopunoviću.

Reč je o četrdesetsedmogodišnjem treneru koji je prethodni period proveo u redovima gradskog rivala Spartaka gde je radio kao pomoćni trener, a iatovremeno treba istaći da iza sebe ima bogatu igračku karijeru tokom koje je nastupao i u Sloveniji. Hrvatskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i Grčkoj.

 

 

- Aleksandar Kopunović:

Datum rođenja: 29. februar 1976. godine

Mesto rođenja: Subotica

Igračka karijera: Solunac (Karađorđevo), Spartak (Subotica), Mura (Slovenija), Kamen Ingrad (Hrvatska), Novalja (Hrvatska), Mladost (Apatin), Kečkemet (Mađarska), Hrvatski dragovoljac (Hrvatska), OFK Petrovac (Crna Gora), Anagenisi Epanomis (Grčka), Kastoria (Grčka)

Trenerska karijera: Spartak (Subotica)-pomoćni trener

Priliku za zvanični debi na klupi novog kluba Kopunović će imati u prolećnoj premijeri kada će Bačka 1901 gostovati jesenjem šampionu Slogi iz Čonoplje. Meč je na programu 2. marta, a prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je ubedljivim trijumfom Sloge rezultatom 6:3.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading