PRELAZNI ROK JE DVOSMERNA ULICA: Potpuna rekonstrukcija igračkog kadra - neki novi "kanarinci" uzleću na proleće! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.01.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Detelinari je veoma prometno ovih januarskih dana.

PRELAZNI ROK JE DVOSMERNA ULICA: Potpuna rekonstrukcija igračkog kadra - neki novi "kanarinci" uzleću na proleće! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Fudbaleri RFK Novog Sad 1921 u odlučujuće prolećne borbe ulaze sa poslednje pozicije na tabeli prvoligaškog karavana, a kako bi ostvarenja u nastavku takmičenja bila značajno bolja, klupsko rukovodstvo je pristupilo poptunoj rekonstrukciji igračkog kadra.

 

Svega tri pobeda u 20 odigranih prvenstvenih mečeva, ni u kom slučaju se ne mogu smatrati zadovoljavajućim ostvarenjem, ali ono što je već sada jasno, od proleća će neki novi "kanarinci" nositi opremu žuto-plavih boja.

U redove kluba iz "srpske Atine" već je stigao centralni bek iz Obale Slonovače, dvadesetogodišnji Ismail Maiga koji je stigao iz niškog Radničkog, a prema najnovijim informacijama na "Detelinaru" su stigla trojica novajlija, dok je isti broj igrača napustio Novi Sad.

Novi "kanarinci" postali su Marko Mandić dvadesetčetvorogodišnji bek koji stiže iz redova gradskog rivala Mldosti GAT, igrač sredine terena dvadesetogodišnji Itan Derviši koji je u prethodnom periodu nosio opremu Inđije Toyo Tires i golman Vojvodine Ranko Puškić koji stiže na pozajmicu.

 

Istovremeno, klub je obavestio javnost da su Nikola Furtula, Matija Stojanović i Nikola Čolić napustila redove žuto-plavih. Furtula je pojačao lazarevačku Kolubaru, dok su se Stojanović i Čolić vratili svojim klubovima iz kojih su bili pozajmljeni do zime, Čukaričkom, odnosno TSC-u.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Nikola Furtula, Matija Stojanović i Nikola Čolić više nisu članovi kluba sa "Detelinare"

 

Treba podsetiti da su prethodnog vikenda "kanarinci" odigrali i prvi kontrolni meč. Oni su na terenu Akademije u Bačkoj Topoli poraženi od TSC-a rezultatom 4:1, a već u sredu 24. januara na programu je novi test meč u kojem će RFK Novi Sad 1921 odmeriti snagu sa novobeogradskim IMT-om. Navedeni duel će se odigrati na igralištu FSB na Adi Ciganliji sa početkom od 13 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading