PRVO POJAČANJE JE "SLETELO" NA DETELINARU: Mladi Afrikanac će biti uzdanica "kanarinaca" u borbi za opstanak!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.01.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operacija "opstanak" ja davno počela.

PRVO POJAČANJE JE "SLETELO" NA DETELINARU: Mladi Afrikanac će biti uzdanica "kanarinaca" u borbi za opstanak!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Fudbaleri RFK Novog Sada 1921 prvi deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na fenjeraškoj poziciji prvoligaškog karavana i primarni cilj svih na "Detelinari" jeste očuvanje statusa člana drugog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

Popularni "kanarinci" su jesen okončali sa skorom od svega tri pobede, četiri remija i 13 poraza i u ovom momentu imaju čak deset bodova zaostatka u odnosu na gornjomilanovački Metalac koji se nalazi u sigurnoj zoni.

Ekipa RFK Novog Sada je u prvom kontrolnom susretu ubedljivo poražena od ovosezonskog srpskog predstavnika na međunarodnoj sceni, ekipe TSC-a rezultatom 1:4, a istovremeno je klub obavestio javnost da je angažovano i prvo zimsko pojačanje.

U pitanju je fudbaler iz Obale Slonovače, dvadesetogodišnji Ismail Maiga.

Reč je o igraču koji pokriva pozicije centralnog beka, a koji stiže iz redova niškog Radničkog u koji je stigao u januaru 2023. godine, a treba napomenuti da tokom aktuelne sezone nije zabeležio niti jedan nastup.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Defanzivac iz Obale Slonovače je stigao na "Detelinaru"

 

- Ismail Maiga:

Datum rođenja: 23. novembar 2003. godine

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Radnički (Niš)

Novi defanzivac "kanarinaca" Ismail Maiga ugovor sa novosadskom ekipom potpisao je na godinu i po dana, do leta 2025. godine.

Priliku za debi u dresu novog luba Ismail Maiga će imati u prolečnoj premijeri kada će RFK Novi Sad 1921 dočekati aktuelnog lidera ekipu OFK Beograda. Navedeni susret je zakazan za 24. februar, a prvi duel dve ekipe okončan je trijumfom "romantičara" rezultatom 4:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading