ISTORIJA UŽIVO: Klub koji je upisan u analima srpskog fudbala menja vizuelni identitet - nakon 120 godina postojanja učinjeno je nezamislivo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.01.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme za modernizaciju...

ISTORIJA UŽIVO: Klub koji je upisan u analima srpskog fudbala menja vizuelni identitet - nakon 120 godina postojanja učinjeno je nezamislivo!

Foto: FK Šumadija 1903 Kragujevac

Fudbalski klub Šumadija 1903 iz Kragujevca je treći nastariji kolektiv u Srbiji. Osnovan je 14. septembra 1903. godine, a jedino stariji od njih su subotička Bačka 1901 i BASK TEK koji je osnovan 18. aprila 1903. godine pod imenom SK Soko.

 

U aktuelnoj takmičarskoj godini kragujevačka Šmadija 1903 takmiči se u okviru Zone Šumadijsko-raške i prvi deo šampionata okončali su na četvrtoj poziciji sa skorom od osam pobeda, dva remija i četiri poraza i sa 26 osvojenih bodova pokušaće već tokom predstojećeg proleća da se uključe u borbu za vrh tabele i plasman u viši rang takmičenja, zapadnu grupu srpskoligaškog karavana čiji su deo poslednji put bili u sezoni 2017/18.

Tokom prethodne 2023. godine Kragujevačni su obeležili veliki jubilej. Proslavljen je 120. rođendan, a već u prvim danima 2024. klub je na svojoj zvaničnoj Instagram stranici obelodanio veliku promenu.

Naime, u 13. deceniju postojanja klub ulazi sa redizajniranim grbom, a "Vukovi sa Bubnja" se nadaju da će ovom promenom započeti i nova uspešna era u istoriji kragujevačkog sportskog kolektiva.

Foto: FK Šumadija 1903 Kragujevac

Modifikovani grb kragujevačke Šumadije 1903

 

Kada je reč o nastavku borbe za bodove ekipa kragujevačke Šumadije 1903 u prolećnoj premijeri dočekuje ekipu Srbije iz Ilićeva. Meč je na programu 16. marta, a prvi ovosezonski meč je okončan trijumfom Srbije rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading