UOČI STARTA ZIMSKIH PRIPREMA: Za njega odmora nema - evo šta radi golgeter crveno-belih pred povratak u Srbiju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.01.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U domovini se bavi i humanitarnim radom.

UOČI STARTA ZIMSKIH PRIPREMA: Za njega odmora nema - evo šta radi golgeter crveno-belih pred povratak u Srbiju!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri Jedinstva sa Uba prvi deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na šestoj poziciji i sa punim pravom svi na stadionu "Dragan Džajić" se nadaju da predstojeće proleće može doneti i istorijsku borbu za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Crveno-beli su zabeležili skor od osam pobeda, šest remija i isto toliko poraza, a istovremeno je ekipa postigla 26 i primila identičan broj pogodaka.

Posebno treba napomenuti da najbolji strelac ekipe mladi napadač iz Gane Kvaku Karikari koji je tokom prvog dela šampionata deset puta tresao protivničke mreže, čime suvereno drži i lidersku poziciju među strelcima prvoligaškog karavana.

Zimska pauza za klubove drugog stepena takmičenja i dalje traje, a Karikari se nalazi u svojoj domovini, ali bez fudbala ne može,

Naime, Kvaku Karikari je bio učesnik humanitarne utakmice nakon koje je svojim sunarodnicima poklonio sliku sa jedne od svojih utakmica u dresu ubskog Jedinstva.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Kvaku Karikari sa porodicom

 

Da podsetimo, Kvaku Karikari, dvadesetjdnogodišnji napadač, na Ub je stigao krajem avgusta 2022. godine iz ekipe Libertija iz Danskomana predgrađa Akre. Zokom prethodih godinu i po dana odigrao je u crveno-belom dresu ukupno 50 mečeva i bio strelac 23 pogotka.

Navedenim ostvarenjem odavno je skrenuo pažnju ne samo superligaških klubova, već i inistranih emisara, ali će kako se saznaje i pored unosnih ponuda Karikari barem do kraja aktuelne sezone ostati u redovima Jedinstva, a ukoliko se Ubljni izbore za plasman u elitni rang takmičenja, biće i stub ekipe u superligaškom karavanu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading