SAVKOV I KOCKAR ZADUŽILI PLAVO-BELI DRES: Proleće može i mora biti dosta uspešnije!

Autor:

Sport

08.01.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raduje i povratak Dragana Radakovića koji će biti zadužen za transfere.

SAVKOV I KOCKAR ZADUŽILI PLAVO-BELI DRES: Proleće može i mora biti dosta uspešnije!

Foto: FK Jedinstvo Banatsko Karađorđevo

U poslednjih par sezona tim iz Banatskog Karađorđeva nalazi se u samom vrhu tabele, poslednjih šest godina ostvaren redovan je plasman u TOP 3, ali je situacija u aktuelnom prvenstvu nešto drugačija.

Republika

Zimsku pauzu sastav Jedinstva u okviru Vojvođanske lige Istok provodi tik iznad zone ispadnja, na 14. poziciji sa samo 13 osvojenih bodova. Učinak od tri trijumfa, četiri remija i osam poraza bio je dovoljan za samo jedan bod prednosti u odnosu na ekipu koja se nalazi u zoni ispadanja. Niko u Banatskom Karađorđevu nije navikao na trenutnu situaciju, i tokom zimskog prelaznog roka primarni cilj je da se ojača igrački kadar za proleće.

U toku današnjeg dana promovisana su prva zimska pojačanja kluba za aktuelni prelazni rok. Golman Dalibor Savkov (33) nakon tri godine provedene u opremi OFK Kikinde odlučio se za promenu sredine, i u predstojećem periodu biće "jedinica" Jedinstva. Tim iz Karađorđeva drži epitet najslabije odbrane u ligi, i dolazak iskusnog Savkova će sigurno dosta značiti u nastavku prvenstva.

Republika

Foto: FK Jedinstvo Banatsko Karađorđevo

Da se vrate na staze stare slave

Drugi predstavljeni novajlija je Stefan Kockar (24) koji je proteklu polusezonu proveo u opremi ŽAK-a iz Kikinde. Reč je o fudbaleru koji pokriva više pozicija u napadu, u dosadašnjoj karijeri Kockar je bio član Crvene zvezde (Rusko Selo), OFK Kikinde, Slobode (Novi Kozarci) i Poleta iz Nakova.

Primarni cilj kluba za drugi deo prvenstva jeste da se što pre osigura i matematički opstanak u ligi, a nakon toga će se tokom letnjeg perioda sigurno praviti plan za novu sezonu. Jedinstvo već par godina pokušava da se plasira u viši rang takmičenja, ali je partijama ove jeseni, plan za aktuelno prvenstvo promenjen.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading