PODRŠKA ČEŠKOM NARODU: Nakon masakra u Pragu, oglasili su se i navijači Zemuna!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.12.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletan svet se saoseća sa žrtvama krvavog pira u češkoj prestonici.

PODRŠKA ČEŠKOM NARODU: Nakon masakra u Pragu, oglasili su se i navijači Zemuna!

Foto: FK Zemun

Početkom meseca maja 2023. godine, Srbija je bila zavijena u crno nakon dva nezapamćena krvava masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca.

 

Slična dešavanja dogodila su se u četvrtak u poslepodnevnim satima na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu tokom kojih je nastradalo 15 osoba, dok je njih 24 povređeno.

Od ranije je poznato da stanovništvo Češke Republike gaji prijateljske odnose sa srpskim narodom. Neretko su navijačke grupe širom ove srednjoevropske države isticale transparente sa natpisima "Kosovo je Srbija", a usled svih nedavnih dešavanja u češkoj prestonici, oglasili su se i navijaču Zemuna, popularni "Taurunum bojsi".

U saopštenju navijačke grupe stoji:

- Najmanje što možemo da uradimo je da na simboličan način odamo počast žrtvama masakra u Pragu i pružimo podršku češkom narodu, koji je istu pružio nebrojeno puta našem narodu i državi.

Foto: FK Zemun

Podrška navijača Zemuna narodu Češke Republike

 

Da podsetimo, nakon nezapamćenog masakra koji je potresao ne samo Češku, već i kompletan sve, Vlada ove zemlje je današnji dan, subotu 23. decembra proglasila danom žalosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading