PREDAJA NIJE OPCIJA: Igraće se fudbal na srpskom Kosovu i Metohiji! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.12.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored svih poteškoća, "bubamara" u južnoj srpskoj pokrajini neće biti zaustavljena.

PREDAJA NIJE OPCIJA: Igraće se fudbal na srpskom Kosovu i Metohiji! (FOTO GALERIJA)

Foto: Fudbalski savez Kosova i Metohije

Decenijama srpski živalj na prostoru Kosova i Metohije živi u izuzetno teškim uslovima, ali se ne predaje i ostaje na kućnom pragu nasleđenom od predaka koji su vekovima živeli na području južne srpske pokrajine.

 

Sa koliko se poteškoća susreću naši sugrađani u južnoj srpskoj pokrajini, govori i podatak sa su tzv. kosovske vlasti ne tako davno zabranile i odigravanje zvaničnih fudbalskih mečeva koji nisu pod ingerencijom njihovom fantomskog saveza.

Međutim i pored svega navedenog srpski živalj se ne predaje i svoje postojanje prikazuje u na sportskom planu.

Naime, nedavno su počeli radovi na rekonstrukciji stadiona u Ropotovu, mestu koje se nalazi u opštini Kosovska Kamenica i u kojem preko 85% stanovništva čine Srbi.

Sređivanje stadiona je od velikog značaja s obzirom da će se na njemu odgiravati mečevi seniorske lige Okružnog fudbaslkog saveza Kosovskog Pomoravlja

 

Treba napomenuti da je u sezoni 2022/23 navedeno takmičenje otpočelo, ali se suludom odlukom tzv. kosovskih vlasti nije privelo kraju, a u borbi za bodove su se našlo deset klubova: Glama (Koretište), Kriva Reka (Novo Brdo), Kusce (Gornje Kusce), Mineralac (Klokot), Morava (Parteš), Moravac (Vrbovac), Oskar (Pasjane), Ropotovo (Ropotovo), Rudar (Kosovska Kamenica) i Sloga (Ranilug).

OStaje da se vidi kada će i da li će narednog proleća "bubamara" ponovo da se zakotrlja na srpskom Kosovui Metohiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading