KOSOVO JE SRCE SRBIJE: A fudbal je njegov neizostavan deo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.11.2022

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I u najtežim trenucima fudbal je nešto što okuplja srpski živalj.

KOSOVO JE SRCE SRBIJE: A fudbal je njegov neizostavan deo!

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Filip Krajinčanić, Wikipedia/Balkan, Pudelek, Pixabay

Decenijama srpski živalj na prostoru Kosova i Metohije živi u izuzetno teškim uslovima, ali se ne predaje i ostaje na kućnom pragu nasleđenom od predaka koji su vekovima živeli na području južne srpske pokrajine.

 

Jedna od stvari koja ih okuplja jeste fudbal, a zasigurno ni najveći poštovaoci fudbalske igre teško da mogu da se prisete i jednog kluba sa prostora Kosova i Metohije, a da to nisu Mokra Gora iz Zubinog Potoka i Trepča iz Kosovske Mitrovice, klubovi koji su personifikacija srpskog fudbala na prostoru svete srpske zemlje.

U okviru takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza Srbije egzistira Kosovska okružna liga koja se smatra jednom od liga petog ranga takmičenja, a nju u sezoni 2022/23 sačinjava pet klubova koji se takmiče za plasman u viši rang - Zonu "Jug".

Jesenji deo sezone i u ovom rangu takmičenja je okončan i pored činjenice da dva susreta ekipe Čaglavice nisu odigrana. 

Zvanje najboljeg kluba prvog dela šampionata odnela je ekipa Gračanice koja je u četiri odigrana susreta ostvarila dva trijumfa i po jedan remi i poraz, ali ih u stopu prate ekipe Brezovice iz Štrpca i Sitnice iz Lepine u opštini Lipljan koje se utakmicom manje odigranom imaju po jedan bod manje.

Ostatak lige čine ekipe Poleta 1980 iz Lapljeg Sela i več pomenuta Čaglavica koje u ovom momentu zauzimaju donji deo tabele.

Kao što je već rečeno, pobednik ovog takmičenja overava plasman u viši rang takmičenja, ali mnogo više od samog rezultata jeste činjenica da i kroz fudbal i sport uopšte srpski živalj pokazuje i dokazuje svoje vekovno postojanje na ovom području

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading