FURIOZAN PREOKRET UBLJANA: Kolubara je vodila na poluvremenu, ali su fudbaleri Jedinstva sa tri gola u pet minuta rešili pitanje pobednika!

Autor:

Sport

09.12.2023

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav meč u Lazarevcu?!

FURIOZAN PREOKRET UBLJANA: Kolubara je vodila na poluvremenu, ali su fudbaleri Jedinstva sa tri gola u pet minuta rešili pitanje pobednika!

Foto: YoutubePrintscreen/Prva liga Srbije

U okviru 20. kola Prve lige Srbije ekipa Kolubare iz Lazarevca ugostila je sastav Jedinstva sa Uba. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa desete pozicije i 25 osvojenih bodova, dok su gosti sa dva boda više bili na devetom mestu u ligi.

Republika

Odličan meč odigran je na stadionu u Lazarevcu, duel dva jako kvalitetna sastava okupio je solidan broj navijača na tribinama. Od prvog minuta igralo se bez "respekta", ofanzivna postavka na obe strane, oba trenera su "pojurila" tri boda, koja bi donela bolji plasman za vreme zimske pauze.

Prva promena rezultata viđena je na isteku 33. minuta meča, probili su domaći po levoj strani, u kazneni prostor rivala utrčao je Filipović, koji je odlično uposlio mladog Ivana Nikčevića koji šalje loptu u mrežu Jedinstva, 1:0 za Kolubaru. 

Pritisli su gosti do od tog trenutka, želeli su da do odlaska na odmor stignu do izjednačenja, ali im to nije pošlo za nogom. Fudbaleri Kolubare su odbili nalet rivala, a zatim su mirno kontrolisali loptu.

Drugi deo meča počeo je dosta bolje za goste, od prvog minuta su pritisli rivala, visoko su podigli sve linije tima i to se isplatilo ubrzo. Nakon udarca iz daljine, lopta je stigla kao "na tacni" Karikariju, koji je lagano smešta u mrežu, 1:1.

Republika

Foto: YoutubePrintscreen/Prva liga Srbije

Detalj sa meča

Bili su u tim trenucima bolji gosti, još jače su krenuli ka golu rivala i nakon greške iz zadnje linije Kolubare dolaze do potpunog preokreta i prvog vođstva na meču. Odličan udarac još jednog internacionalca u dresu Jedinstva, Khamisa, završio je iza leđa Stanivukoviću, 2:1 za tim sa Uba u 51. minutu.

Bacili su domaći sve karte na napad, ali su gosti ubrzo nakon kontranapada stigli do novog pogotka. Upošljen je dugom loptom Karikari po levoj strani, istu je ubacio u kazneni prostor gde se najbolje snašao Igor Milanović, 3:1 za Jedinstvo, za samo pet minuta Ubljani postižu tri gola. 

Pali su domaći potpuno u tim trenucima, bilo im je potrebno određeno vreme da se "vrate u meč" i da probaju da stignu do gola kojim bi uveli meč u neizvesnu završnicu, ali i fudbaleri Jedinstva nisu prešli u defanzivu, već su nastavili sa istom igrom.

Izmenama na obe strane je u određenoj meri opao tempo meča, uhvatili su gosti rivala "na spavanju", i sa tri gola su u potpunosti preokrenuli meč, što se na kraju ispostavilo dovoljnim za ceo plen.

Kolubara (Lazarevac) - Jedinstvo Ub 1:3 (1:0)

Kolubara: Stanivuković, Leandro, Marjanović, Nikčević, Filipović, Kočović, Milisavljević, Lončar, Đokić, Živković, Nikolić

Jedinstvo Ub: Dubljanić, Milićević, Milanović, Miladinović, Doderović, Pivaš, Denić, Riznić, Radovanović, Khamis, Karikari

Nakon ovog meča oba tima idu na zasluženu zimsku pauzu, početak prolećnog dela prvenstva zakazan je za poslednji vikend meseca februara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading