"GRAFIČAREV VRTIĆ" SE ODLIČNO POKAZAO U HUMSKOJ: Crno-beli nakon penal lutrije stigli do plasmana u četvrtfinale!

Autor:

Sport

07.12.2023

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorena, napadačka utakmica svih 90 minuta.

"GRAFIČAREV VRTIĆ" SE ODLIČNO POKAZAO U HUMSKOJ: Crno-beli nakon penal lutrije stigli do plasmana u četvrtfinale!

Foto: Starsport

U prethodna dva dana dobili smo sedam putnika u 1/4 finala Kupa Srbije, danas je bio na programu poslednji susret u okviru 1/8 finala u kojem je Partizan ugostio sastav RFK Grafičara.

Republika

Odlična utakmica od prvog minuta viđena je na stadionu u Humskoj, gosti su u uvodnih par minuta bili konfuzni na terenu, probao je to Partizan da iskoristi, ali je mreža golmana Guteše ostala mirna. Kako je vreme odmicalo, gosti su krenuli hrabrije ka golu crno-belih, što je rezultiralo otvorenom igrom sa obe strane.

I pored velikoj broja prilika pred golom Jovanovića i Guteše, tokom prvih 45 minuta mreže su ostale mirne. Ukoliko bi se gledale konkretne šanse, možda su crno-beli imali za nijansu bolje, ali lopta nije prešla gol liniju do odlaska na odmor.

Na startu drugog poluvremena trener domaćih je izvršio tri izmene, dok su gosti nastavili sa startnih 11. Situacija na terenu se nije u mnogome promenila, otvorena igra, prilike na obe strane, ali mreže miruju. Grafičar je uglavnom pokušavao preko centaršuteva, dok je Partizan kroz pas igru osvajao prostor na polovini rivala.

Na isteku 64. minuta Ognjen Ajdar je odlično zadržao loptu u svom posedu, osvojio je par metara prostora oko ivice kaznenog prostora rivala, a zatim je opalio po lopti koja je završila u gornjem uglu golmana Jovanovića, 1:0 za Grafičar.

Krenuli su u totalnu ofanzivu domaći od tog trenutka, izvršena je nova izmena u Partizanu, a samo dva minuta kasnije gosti su ostali sa deset igrača u polju. Nakon starta nad fudbalerom crno-belih, Babakar Ebupu zaradio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Pritisak Partizana je od tog momenta bio konstantan, lopta je uglavnom bila kod Natha koji je pokušao da razigra saigrače, ali mu to nije polazilo za nogom. U 76. minutu Duljaj je u igru poslao mladog Jovanovića, o kojem smo pisali OVDE i već nakon dva minuta igre, izmena se isplatila. Jovanović je iskoristio dodavanje Stojkovića, nakon čega se omladinac crno-belih odlično snalazi, 1:1.

Pritiskaju domaći i dalje, gosti se brane i čekaju svoju priliku iz kontranapada. Da je samo bilo više koncentracije u završnici napada crno-belih, mreža golmana Guteše bi se zatresla, ali je i čuvar mreže Grafičara pokazao visok kvalitet.

Mogli su gosti na isteku 90. minuta da šokiraju domaćina, i da stignu do ponovog vođstva, ali je golman Jovanović odličnom intervencijom na prvoj stativi sprečio siguran pogodak za Grafičar. U nadoknadi vremena, koja je bila četiri minuta, Partizan je svim silama krenuo u napad, ali nije uspeo da stigne do vođstva, pristupilo se izvođenjenju jedanaesteraca. 

Nakon boljeg izvođenja penala u 1/4 finala Kupa Srbije plasirao se Partizan, heroj crno-belih bio je golman Jovanović koji je u trećoj seriji uspeo da odbrani udarac Fratrovića. Nakon penal serije konačan rezultat glasio je 6:5.

Partizan - RFK Grafičar 1:1 PEN 5:4 (0:0)

Partizan: Jovanović, Baždar (od 46' Saldanja), Belić, De Medina, Filipović (od 46' Stojković), Mening (od 65' Kalulu), Natho, Saničanin, Šehović, Šćekić (od 76' Jovanović), Trifunović (od 46' Zahid)

RFK Grafičar: Guteša, Ajdar (od 77' Vukićević), Ćurić (od 87' Đukić), Jovanović, Matić, Mboup, Mladenović (od 69' Petrović), Ogbu, Radojević, Stojanović (od 87' Fratrović), Vasiljević 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading