KLUB IMA ČIME DA SE POHVALI: Drugi fudbaler u poslednje dve godine koji je stigao do dresa Partizana!

Autor:

Sport

07.12.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrda dobrog i kvalitetnog rada.

KLUB IMA ČIME DA SE POHVALI: Drugi fudbaler u poslednje dve godine koji je stigao do dresa Partizana!

Foto: FK Mladi radnik 1926

Fudbal u Srbiji se igra i van Beograda, iako su timovi u prva dva ranga takmičenja uglavnom untuar i oko našeg glavnog grada, dosta primera se može videti da "klinci" sa niželigaških terena stižu do najsjajnije "travnate pozornice". 

Republika

Dušan Jovanović (17) je talentovani ofanzivac beogradskog Partizana, koji je partijama u mlađim kategorijama privukao pažnju velikog broja klubova, a potvrda dobrog i kvalitetnog rada jeste i poziv u seniroski tim crno-belih. 

Informacija o Jovanovićevom pozivu u prvi tim Igora Duljaja posebno je obradovala sve u Radincu, konkretno u fudbalskom klubu Mladi radnik 1940. Jovanovićem je upravo na "Lužnjaku" počeo da se bavi fudbalom, u to vreme veliki broj dece je trenirao pod treneskom palicom Vojkana Rakića. Još u mlađim danima Dušan je zapao za oko Partizanu, i tada je obukao crno-beli dres, gde je prošao kompletnu školu fudbala, i sada "kuca" na vrata seniorskog sastava. 

Republika

Foto: FK Mladi Radnik 1940 Radinac

U Radincu se rado igra i gleda fudbal

Jedan od najsvežnijih dokaza da se u Radincu radi kvalitetno jeste Jovanović, ali je pre dve godine isto pošlo za rukom i Marko Milovanoviću, koji je takođe bio član Mladog radnika u mlađim kategorijama. Pored pomenutih sa iste adrese krenuli su i Marko Živković, kao i Aleksandar Mitrović.  

Iz kluba su povodom ovog dešavanja poručili:

- Postoji dosta dečaka iz našeg sela, kraja koji vole fudbal i igraju ga svakodnevno, nema sumnje da bi ih bilo još više, ukoliko bi im se posvetila veća pažnja i nega. Očigledno da je Radinac i okolina bogata teritorija dece koja uspevaju.

Prvi tim Mladog radnika je u aktuelnom prvenstvu Podunavske okružne lige stigao do titule jesenjeg prvaka, i trenutno se nalazi na pola puta ka povratku u zonski rang, koji je napustio pre šest godina.

BONUS VIDEO: 


  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading