NEMAJU ŠTA DA IZGUBE: "Grafosi" znaju ko je apsolutni favorit, ali jednu stvar posebno ističu - želimo USPEH protiv Partizana! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.12.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi meč koji se sa nestrpljenjem išečuje.

NEMAJU ŠTA DA IZGUBE: "Grafosi" znaju ko je apsolutni favorit, ali jednu stvar posebno ističu - želimo USPEH protiv Partizana! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Prethodna dva dana odigrana je većina mečeva osmine finala Kupa Srbije i već sada su poznata imena sedam ekipa koje će na proleće nastaviti borbu za prestižni pehar, a poslednji putnik u četvrtfinale biće poznat danas (četvrtak, 7. decembar) nakon susreta u kojem će se na stadionu u Humskoj ulici sastati ekipe domaćeg Partizana i RFK Grafičara.

 

Potpuno je jasno da su crno-beli apsolutni favoriti, ali u redovima ekipe trenera Marka Neđića provejava optimizam, o čemu govore izjave prvotimaca "grafosa" koji se slažu u jednom:

- Ovo je prilika za sve naše mlade igrače da se pokažu u što boljem svetlu i da uz velike ambicije ostvarimo uspeh.

 

 

Interesantno je napomenuti da se dve ekipe do sada nikada nisu sastajale u zvaničnim mečevima, a uoči derbija osmine finala najmasovnijeg srpskog klupskog takmičenja, "grafosi" su uradili zanimljivo poređenje dve ekipe.

Naime, tržišna vrednost Partizana je osam puta veća u odnosu na klub sa Senjaka (Partizan 34,18 miliona evra, u odnosu na 4,83 miliona RFK Grafičara). Prosek godina "grafosa" iznosi 20,2 godine, dok su crno-beli pet godina stariji, a jedini segment u kojem je u prednosti sastav trenera Marka Neđića je po osnovu broja omladinskih reprezentativaca. RFK Grafičar ih ima 12, nasuprot Partizanovih devet.

 

Kup Srbije, osmina finala:

Partizan (Beograd) - RFK Grafičar (Beograd)

Stadion: FK Partizan, Beograd

Datum: 7. decembra

Početak: 16 časova

Ostaje da se vidi da li će nakon današnje utakmice srpski niželigaški fudbal ostati sa samo jednim predstavnikom u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja, ili će senzacijom RFK Grafičar sebi omogućiti istorijsko ostvarenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading