NAVIKLI NA TITULE: Prethodne sezone su se prošetali kroz prvenstvo - i u višem rangu vode glavnu reč!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.11.2023

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni treći stepen srpskog klupskog fudbala, nije tako daleko.

NAVIKLI NA TITULE: Prethodne sezone su se prošetali kroz prvenstvo - i u višem rangu vode glavnu reč!

Foto: OFK Napredak Markovac

Fudbaleri OFK Napretka iz Markovca prethodne 2022/23 sezone prošetali su se kroz Podunavsku okružnu ligu osvojivši prvu poziciju sa čak 24 boda prednosti u odnosu na Železničar iz Kusatka, zabeleživši čak 28 pobeda u ukupno 30 odigranih prvenstvenih mečeva.

 

Očekivanja u Markovcu i pred novu sezonu u višem rangu takmičenja, Zoni Podunavsko-šumadijskoj bila su velika, ali se možda i nije očekivalo da će ekipa, kao novajlija u ovom rangu takmičenja i pored činjenice da su i u sezoni 2021/22 bili deo četvrtog stepena srpskog klupskog fudbala, već nakon prvog dela šampionata istaći najozbiljniju kandidaturu za osvajanje nove šampionske titule i plasman u Srpsku ligu Zapad naredne sezone.

Utakmicom protiv Šumadinca 1913 iz Natalinaca i pobedom 5:2, Markovčani su okončali prvi deo ligaškog takmičenja sa skorom od deset pobeda i po dva remija i poraza i sa ukupno 32 osvojena boda "prvi su presekli vrpcu" jesenjeg šampionata.

Zanimljivo je napomenuti da je OFK Napredak jedina dva remija doživeo na svom teremu u mečevima protiv Morave iz Velike Plane i RSK-a iz Rabrova, a oba susreta su okončana identičnim rezultatom 1:1, dok su poraženi na gostovanju u Velikom Gradištu od VGSK-a (1:3) i Aranđelovcu od Šumadije (0:1).

Foto: OFK Napredak Markovac

Navikli su na trofeje - OFK Napredak Markovac

 

Prolećne borbe i pohod ka novoj šampionskoj tituli OFK Napredak započinje polovinom meseca marta 2024. godine kada će gostovati u Velikoj Plani ekipi Morave, a navedeni susret može u mnogome i odlučiti borbu za šampionski pehar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading