U JELENCU SE "RAĐA" ŠAMPIONSKA GENERACIJA: Mladost je na pola puta do velikog uspeha!

Autor:

Sport

16.11.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenja titula je tu, sada je vreme za odmor pa napad na pehar!

U JELENCU SE "RAĐA" ŠAMPIONSKA GENERACIJA: Mladost je na pola puta do velikog uspeha!

Foto: FK Mladost Jelenac

Prošlogodišnji vicešampion tadašnje Međuopštinske lige Aranđelovac-Topola u aktuelnoj sezoni uspeo je da napravi iskorak, i da napravi prvi korak pa plasmanu u viši rang.

Republika

Tim iz Jelenca je prvi deo prvenstva Šumadijske lige Sever završio na liderskoj poziciji sa učinkom od osam trijumfa, dva remija i jednog poraza. Skor upisan tokom 11 prvenstvenih meča bio je dovoljan za titulu jesenjeg šampiona i "zimovanje" sa tri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Venčani. 

Sastav Mladosti je prvi remi zabeležio u trećem kolu kada je BSK (Belosavci) uspeo da odnese jedan bod sa terena u Jelencu (2:2), a na istom mestu je remi upisao i tim B 2000, rezultatom 1:1. Jedini poraz jesenji prvak zabeležio je pred svojim navijačima protiv Budućnosti iz Blaznave, kada je pomalo iznenađujuće gostujući tim odneo ceo plen rezultatom 2:1.

Republika

Foto: FK Mladost Jelenac

Ekipa iz Jelenca

Iz kluba su nakon overene jesenje titule na društvenim mrežama poručili:

- Igrači su ostavili srce na terenu i uteškim trenucima ekipa je uspevala da izvuče pozitivan rezultat. Kao predvodnik tima izdvojio se Srećković, ujedno i najbolji strelac, ali ne smemo da zanemarimo i sve ostale fudbalere koji su branili boje našeg kola tokom prvog dela prvenstva. Ponosni smo na ceo naš sportski kolektiv, drago nam je zbog ljudi u i oko kluba i nadamo se da ćemo u sledećoj polusezoni ući još jači i bolji. Pauzu ćemo iskoristiti da se oporavimo od povreda, da odmorimo, i naravno da ojačamo igrački kadar za predstojeće izazove. 

Pored najboljeg bodovnog salda, tim iz Jelenca je uspeo da postigne i najviše golova u ligi (38), ali je isto tako na drugoj strani uspeo i da defanzivnom postavkom primi najmanji broj (12). Takođe, i statistička kolona poznata kao gol razlika (GR) je ubedljivo najbolja, i iznosi "+26". 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading