IZNENAĐUJUĆI PORAZ LIDERA: Borba za prvo mesto se nakon trijumfa Budućnosti dodatno komplikuje!

Autor:

Sport

24.10.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Jelenca je poveo, ali je na kraju ustao bez bodova.

IZNENAĐUJUĆI PORAZ LIDERA: Borba za prvo mesto se nakon trijumfa Budućnosti dodatno komplikuje!

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru osmog kola Šumadijske lige Sever ekipa Mladosti iz Jelenca ugostila je sastav Budućnosti iz Blaznave, domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, koju je držao sa 17 osvojenih bodova, dok su gosti sa šest bili na desetom mestu u ligi.

Početno ispitvanje snaga trajalo je tokom uvodnih desetak minuta, a onda su prvu pravu priliku na meču imali domaći. Zapretila je Mladost nakon kornera preko Aleksandra Kuzmanovića, ali je lopta otišla preko gola.

Ubrzo su domaći imali odličnu kontru, opet je Kuzmanović opalio po lopti, ali istu nije uspeo da sprovede u mrežu Budućnosti. Gosti su takođe u par navrata pretili, uglavnom udarcima sa distance, ali Glišić je nestao nesavladan nakon 45 minuta igre.

Drugi deo meča počeo je boljom igrom domaćina, i već posle dva mintua igre tim iz Jelenca je prešao u vođstvo. Nenad Ilić je sjajan solo prodor završio pogotkom u mreži Ševića, 1:0 za Mladost.

Republika

Foto: FK Mladost Jelenac

Teren u Jelencu

Spustili su domaći malo loptu, čekali su rivala na svojoj polovini i to se ispostavilo kao loš potez. Totalna ofanziva Budućnosti rezultirala je sa dva pogotka u mreži golmana Glišića. 

Nakon odličnog kontranapada tima iz Blaznave, lopta se od prečke odbija do Jovana Cvetkovića koji je šalje u mrežu, 1:1 u 58. minutu. Samo četiri minuta kasnije Nemanja Šević postiže pogodak za totalni preokret, Budućnost vodi 2:1. 

Povukli su se gosti, čuvali su prednost, ali se ipak zatresla njihova mreža. Savladan je golman Šević oko 75. minuta, međutim drugi pogodak Nikolića poništen je zbog ofsajd pozicije. 

Do kraja meča nove promene rezultata nije bilo, gosti su upisali veliki trijumf protiv lidera na tabeli, i time je dodatno trka za prvo mesto dobila na interesovanju.

Mladost (Jelenac) - Budućnost (Blaznava) 1:2 (0:0)

Mladost: Glišić, T. Jovanović, J. Kuzmanović, Spasić (od 68' M. Jovanović), Dobrosavljević, A. Kuzmanović, Janković, Milovanović (od 62' Radivojević), Ilić, Srećković, Nikolić

Budućnost: S. Šević, Nikolić, Jovanović, Andrić, Babić (do 60' Pavlović), Stojanović, Cvetković, B. Šević, Janićijević, Erić, N. Šević

Nakon ovog poraza i usled trijumfa ekipe Venčani, sada Mladost deli upravo sa njima prvo mesto na tabeli sa po 17 osvojenih bodova, dok je tim Budućnosti napredovao i sada se nalazi na deobi osme pozicije.

U sledećem kolu Budućnost dočekuje ekipu B 2000, dok sastav iz Jelenca ide na noge Gorskom Caru (Garaši).

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading