ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI POLUSEZONE: Mladost na krilima maestralnog Jordana Kuzmanovića "petardirala" Gornju Trnavu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

02.10.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Jelenca je zaseo na čelo tabele posle ovog kola.

ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI POLUSEZONE: Mladost na krilima maestralnog Jordana Kuzmanovića "petardirala" Gornju Trnavu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru petog kola Šumadijske lige Sever ekipa Mladosti iz Jelenca ugostila je sastav Gornje Trnave 1938, domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa deset osvojenih bodova, dok su gosti bili na upola manje.

Krenuli su ofanzivno od prvog minuta domaći, rezultati od starta sezone dodatno su motivisali fudbalere Mladosti da igraju na visokom nivou. Nakon uvodnih šansi, mreža golmana Gornje Trnave zatresla se u devetom minutu. Jordan Kuzmanović je "šmekerski" izveo slobodan udarac, lopta je stigla do Dobrosavljevića koji je smešta u mrežu, 1:0 za tim iz Jelenca.

U nastavku su domaći diktirali tempo meča, stvarali su prilike, ali nisu uspevali da iste realizuju na pravi način i da uvećaju svoje vođstvo. Gosti su mogli promašaje da kazne na drugoj strani, ali je u dva navrata Glišić maestralnim interevencijama sačuvaosvoju mrežu.

Drugi deo meča počeo je inicijativom domaćina i u uvodnih 15 minuta nastavka je već bilo rešeno pitanje pobednika. Sastav Mladosti je u 54. minutu duplirao svoju prednost "sa kreča" preko Dobrosavljevića, dok je samo tri minuta kasnije Dušan Srećković pogodio za visokih 3:0. 

Do poslednjeg sudijskog zvižduka mreža Gornje Trnave se zatresla još dva puta, Jordan Kuzmanović je vrhunsku partiju krnuisao pogotkom u 73. minutu nakon solo prodora, dok je pred sam kraj Srećković svojim drugim golom na meču postavio konačnih 5:0.

Mladost (Jelenac) - Gornja Trnava 1938 5:0 (1:0)

Mladost: Glišić, Vasilić (od 63' Milovanović), Radivojević (od 74' Jovanović), J. Kuzmanović, Spasić, Dobrosavljević, A. Kuzmanović, Janković, Ilić, Srećković

Gornja Trnava: Spasić, Prokić, Đorđević, Živanović, Marinković, Marković, Simić, Petrović, Đurđević, Savić, Ivković 

U sledećem kolu sastav Mladosti gostuje u Darosavi, prvom pratiocu, ekipi Partizana, dok tim Gornje Trnave dočekuje Budućnost iz Blaznave.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading