PUKLA PETARDA NA MARAKANI: "Grafosi" se probudili - sledi pohod ka gornjem domu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.11.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno su i momci u ljubičastoj sportskoj opremi osetili slast trijumfa.

PUKLA PETARDA NA MARAKANI: "Grafosi" se probudili - sledi pohod ka gornjem domu! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Gotovo puna tri meseca ekipa trenera Marka Neđića nije znala za trijumf u prvenstvenim duelima, a čini se da je nedavna pobeda u nacionalnom kupu nad superligašem iz Subotice (2:0), donela potrebnu dozu sigurnosti u redovima "grafosa" koji su u okviru 15. kola Prve lige Srbije do vrha napunili mrežu užičke GFK Slobode.

 

Prvih pola sata igre na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" nije moglo da zadovolji oko dve stotine ljubitelja fudbala, ali je finiš orvog dela igre doneo uzbuđenja. Marko Ćurić je u 39. minutu sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je završila u rašljama golmana Arkadia Želnina. Svega pet minuta kasnije, po drugi put se trese mreža gostiju. Ognjen Ajdar je sjajno izveo udarac iz ugla, lopta je zakačila defanzivca gostiju Nemanju Lazića i završila u mreži užičkog tima.

 

 

Zanimljivo je napomenuti da se trener GFK Slobode Predrag Ristanović nakon drugo primljenog pogotka odlučio da promeni čuvara mreže, tako da je među stative stao Đorđe Vukašinović.

Promena golmana Užičanima nije donela bolje izdanje u nastavku susreta, s obzirom da su domaći fudbaleri u 63. minutu preko Veljka Mladenovića povisili prednost na 3:0 nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca, a svega šest minuta kasnije, nakon gužve u domaćem kaznenom prostoru, sudija David Matić je dosudio najstrožu kaznu i za goste. Siguran sa bele tačke bio je Rade Glišović.

Do kraja susreta mreža Užičana se još dva puta tresla. U listu strelac upisali su se Strahinja Stojanović u 74. i Veljko Mladenović, drugim pogotkom na susretu u 82. minutu, čime je domaćin stigao do važnih bodova kojim definitivno najavljuje izlazak iz rezultatske krize.

 

 

- Prva liga Srbije, 15. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - GFK Sloboda (Užice) 5:1 (2:0)

Strelci: M. Ćurić 39`, N. Lazić (a.g.) 44`, V. Mladenović 63`(11.m), 82`, S. Stojanović 74` (RFK Grafičar); R. Glišović 69`(11.m) (GFK Sloboda)

Stadion: "Rajko Mitić", terena sa veštačkom travom

Gledalaca: 200

Sudija: David Matić

Žuti kartoni: Ajdar (RFK Grafičar); Milovanović, Cvetić, Gajić (GFK Sloboda)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Matić, Petrović (Mladenović), Babakar (Đukić), Vasiljević, Ćurić (Fratrović), Stojanović, Jovanović, Injeka, Radojević (Marić), Ajdar (Mijatović). 

GFK Sloboda (Užice): Želnin (Vukašinović), Cvetić, Mihajlović, Milovanović (Vesić), Rašković, Glišović, Golubović, Kitanovski, Lazić (Gajić), Stanojević (Mjung), Tumbas (Đukić).

 

 

Priliku za nastavak serije trijumfa, RFK Grafičar će imati već narednog vikenda kada u prestonicu stiže gornjomilanovački Metalac, dok će se užički prvoligaš naći pred velikim iskušenjem, s obzirom da će gostovati na Omladinskom stadionu, ekipi OFK Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading