PRIZOR ZA ISTORIJU U MALOŠIŠTU: Spektakl u režiji domaćih i gostujućih igrača i navijača! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.11.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi kola koji bi slučajni prolaznik okarakterisao kao meč barem Prve lige Srbije!

PRIZOR ZA ISTORIJU U MALOŠIŠTU: Spektakl u režiji domaćih i gostujućih igrača i navijača! (VIDEO)

Foto: FK Malošište

Navijači i igrači Malošišta

U okviru 13. kola Nišavske okružne lige odigran je derbi meč između Malošišta i Mekiša, duel dva nova tima u okružnom rangu. 

Domaći tim, prošlogodišnji zonaš, je u ovaj duel ušao sa 29 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za deobu treće pozicije na tabeli, dok su gosti, prošlosezonski članovi nižeg ranga sa dva boda više bili lideri u ligi.

Odigran je derbi pred rekordnim brojem navijača za okružni rang fudbala, oko 700 ljubitelja fudbala bilo je prisutno na stadionu u Malošištu, pored toga bilo je koreografija na tribinama, i uvek nezaobilaznih baklji. 

Od prvog minuta domaći tim je krenuo silovito ka golu rivala, i već nakon šest minuta igre je stigao do vođstva. Zaboravili su odbrambeni fudbaleri Mekiša Marka Grujića, a on je to na pravi način iskoristio, sa nekih pet metara smešta loptu u mrežu rivala, 1:0 za Malošište. 

 

 

Samo par minuta kasnije Dušan Milenković nakon par driblinga ulazi u kazneni prostor rivala, gde stiže do golmana Jovanovića, i šalje loptu u suprotan ugao, 2:0 za domaći tim.

Spustili su loptu domaći nakon dva brza gola, i to su gosti uspeli da iskoriste. Na isteku 20. minuta najiskusniji napadač u ligi, Vladica Đorđević je nakon greške štopera Malošišta smanjio zaostatak na 2:1. 

Uvodni minuti nastavka susreta bili su preslikani kao i sam start meča, domaći su krenuli sa jakim tempom, ispravili su greške koje su pravili tokom prvih 45 minuta i ubrzo su stigli do novog pogotka. Na isteku 52. minuta jedan od fudbalera Mekiša igra rukom u svom kaznenom prostoru, penal za Malošište, siguran realizator istog bio je Grujić, koji svojim drugim pogotkom uvećava prednost na 3:1.

Pokušavali su gosti da se vrate u meč, izmenama su uneli svežinu u svoju igru, ali nisu kreirali ozbiljnije prilike pred golom rivala. Domaći fudbaleri su u par situacija imali izgledne šanse da potpuno reše meč, ali je golman Jovanović bio zaista izvanredan u par navrata, i time je održavao svoj tim u igri.

Derbi kola na kraju je završen pobedom domaćina rezultatom 3:1, jako bitan trijumf za Malošište, imajući u vidu da bi bilo koji drugi rezultat udaljio prošlogodišnjeg zonaša od borbe za prvo mesto na tabeli. 

 

 

Malošište - Mekiš 3:1 (2:1)

Malošište: Cakić, Anđelković, Stanimirović, Karadžić, Stojanović, Jović (od 77' A. Jovanović), L. Jovanović, Grujić (od 71' Erić), Bogdanović (od 60' I. Milenković), Stefanović, D. Milenković (od 60' K. Jovanović)

Mekiš: Jovanović, Ilić, Dodić, Zdravković, Krstić (od 60' Karkić), N. Đorđević (od 60' Ćerimović), A. Đorđević, Živković, Stamenković (od 83' Zdravković), Grozdanović (od 46' Pavlović), V. Đorđević (od 77' Milić) 

Ovim trijumfom ekipa Malošišta je stigla na deobu prve pozicije na tabeli, dok je sastav Mekiša sada na deobi drugog mesta u ligi. U sledećem kolu oba tima očekuju derbi susreti, Malošište će snage odmeriti sa ekipom Radničkog (Kočane), dok Mekiš dočekuje Rudar 2016.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading