ZVUČI KAO ŠALA, ALI JE ISTINITA PRIČA: Niželigaški trener će uskoro postati šef stručnog štaba superligaša!

Autor:

Sport

19.10.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O ovom potezu uprave će se pričati.

ZVUČI KAO ŠALA, ALI JE ISTINITA PRIČA: Niželigaški trener će uskoro postati šef stručnog štaba superligaša!

Foto: FK Železničar Pančevo

"Trenerska vrteška" je u toku jučerašnjeg dana verovatno "napravila" priču koja će se prepričavati duži niz godina.

Prošlogodišnji vicešampion Prve lige Srbije, novajlija u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji, ekipa Železničara iz Pančeva je pre par dana promovisao i trećeg trenera od starta sezone, reč je o Nenadu Mijailoviću, koji je do tada vodio sastav OFK Vršca.

Imajući u vidu da Mijailović tek "uči" za UEFA-inu licencu za vođenje klubova u Prvoj ligi Srbije, uprava tima iz Pančeva je bila primorana da dovede šefa stručnog štaba koji će imati sve potrebe papire da vodi tim na zvaničnim mečevima.

Odluka čelnih ljudi Železničara je da to bude Nebojša Petrović - Maradona, koji je u prethodnom periodu bio na klupi Tempa iz Sefkerina, člana Druge južnobanatske lige (grupa Zapad). Popularni Maradona se već rastao sa svojim, sada već bivšim klubom, i uskoro će i zvanično postati trener sastava iz Superlige Srbije.

Petrović je tokom igračke karijere nastupao za Drinu iz Knina, Rijeku, Rad, OFK Beograd i zrenjaninski Proleter. Po okončanju profesionalne karijere posevetio se trenerskom pozivu i do sada je radio u redovima beogradskog Rada, Dinama iz Pančeva, BSK Borče, OFK Vršca, OFK Mladenovca i Beograda sa Karaburme. Iza Nebojše Petrovića je i internacionalno trenersko iskustvo pošto je radio u makedonskim klubovima Sileks iz Kratova i Pobedi iz Prilepa, a jedan deo karijere proveo je i u jeremnskom Jerevanu.

Naravno, Maradoni je već obrazložen plan uprave, on će biti na klupi superligaša, ali će gotovo sigurno glavnu reč povodom postavke igre voditi Mijailović, mada sigurno bivši trener OFK Vršca neće zanemariti i savete Petrovića, koji će imati određenu ulogu. 

BONUS VIDEO: 

 

  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading