GSP POLET UPISAO BITAN TRIJUMF: Serija od četiri remija BASK-a je prekinuta porazom!

Autor:

Sport

14.10.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel dva tima iz donjeg dela tabele rešen "minimalcem".

GSP POLET UPISAO BITAN TRIJUMF: Serija od četiri remija BASK-a je prekinuta porazom!

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

U okviru desetog kola Srpske lige Beograd ekipa BASK TEK-a ugostila je sastav GSP Polet Dorćola. Domaćin susreta se sa šest osvojenih bodova nalazio na pretposlednjoj poziciji na tabeli, dok su gosti imali dva više, što je bilo dovoljno za 12. mesto u ligi.

Duel dva tima iz donjeg dela tabele počeo je jako oprezno sa obe strane, tri boda su bila imperativ za oba sastava, ali se u utakmicu ušlo sa "malim ulogom".

Gosti su na isteku pola sata igre prvi put ozbiljnije zapretili, a par trenutaka nakon toga su uspeli da stignu i do vođstva. Udarac Nikole Janićijevića završio je iza leđa golmanu Kneževiću, 1:0 za GSP Polet. 

 

 

Pokušali su gosti da uzvrate do odlaska na odmor, ali je njihov jedini udarac, koji je išao ka mreži Marića, uspešno zaustavljen od čuvara mreže gostujućeg tima.

Za vreme pauze trener domaćina, Nebojša Radišić je izvršio čak četiri izmene, što je na terenu donelo dosta bolju igru BASK-a, dok su gosti u nastavak meča ušli sa jednim svežim fudbalerom.

Prepustili su gosti loptu rivalu, rastrčali su se domaći, ali je defanzivna postavka GSP-a bila na visokom nivou, i ista nije dozvoljavala fudbalerima BASK-a da stvore izglednu priliku.

 

 

Prvo veliko uzbuđenje u drugom poluvremenu viđeno je na polovini BASK-a, kada je golman Knežević kranjim naporom izbacio iz gola šut jednog fudbalera iz gostujućeg tabora. 

Uspeli su gosti da odbiju sve nalete rivala, imali su par polušansi da stignu do uvećanja prednosti i da meč i ranije reše, ali su na kraju tri boda obezbedili "minimalcem".

BASK TEK - GSP Polet Dorćol 0:1 (0:1)

BASK TEK: Knežević, Vukić (od 46' Denić), Karišik, Petrović (od 46' Vučinić), Andić, Stupar (od 46' Rašković), Vuković, Pavlović, Šarić, Đokić (od 73' Avramović), Komadina (od 46' Ostojić)

GSP Polet Dorćol: Marić, Stegnjaja (od 29' Dimić), Radulović, Tatomirov, Lakić, Marušić, Jovanović (od 50' Stoiljković), Nikolić (od 46' Janković), Janićijević, Đorđević, Daraboš (od 65' Krajnović) 

U sledećem kolu GSP dočekuje PKB iz Padinske skele, dok BASK gostuje fenjerašu na tabeli, sastavu Brodarca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading