DERBI POLUSEZONE U ČAČKU: Spartak dočekuje Mladost iz Preljine u borbi za prvu poziciju na tabeli!

Autor:

Sport

13.10.2023

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč koji će privući publiku na stadion.

DERBI POLUSEZONE U ČAČKU: Spartak dočekuje Mladost iz Preljine u borbi za prvu poziciju na tabeli!

Foto: FK Mladost Preljina

U okviru desetog kola Moravičke okružne lige ekipa Spartaka 1976 iz Trnave ugostiće sastav Mladosti iz Preljine, utakmica se igra u subotu, 14. oktobra od 14 časova i 30 minuta.

Epizoda u zonskom rangu domaćina sutrašnjeg meča je kratko trajala, Spartak se posle samo jedne provedene godine vratio u okružni rang, ali to nikoga u klubu nije demotivisalo da se postave najviši mogući ciljevi za aktuelno prvenstvo. Trenutno se tim iz Trnave sa učinkom od sedam trijumfa i dva remija nalazi na liderskoj poziciji na tabeli.

Prošlogodišnji zonaš trenutno drži epitet najboljeg napada u ligi sa 32 postignuta gola, a pored toga, i odbrana nije daleko od najjače, samo pet primljenih pogodaka dovoljni su za drugo mesto po tom parametru. Na domaćem terenu Spartak je nakon uvodnog remija na otvaranju sezone vezao četiri trijumfa, uz impresivnu gol razliku (16:1).

Republika

Foto: FK Mladost Preljina

Očekuje se veliki broj navijača

Predstojeći rival aktuelnom lideru, tim iz Preljine se sa 21 osvojenim bodom nalazi na drugom mestu na tabeli, sa dva boda zaostatka za prvom pozicijom. Odlično je sastav Mladosti igrao tokom prošle sezone, a u istom ritmu je nastavio i u aktuelnom prvenstvu, što se odrazilo i na stanje na tabeli.

Kada se pogledaju dosadašnje utakmice Mladosti u prvenstvu, može se videti da ekipa igra jako tvrde mečeve, sa malim brojem golova na obe strane, ali i da je pored toga uspela da mrežu rivala zatrese 20 puta, dok je njihov golman savladan u samo tri navrata. Po broju primljenih pogdaka tim iz Preljine drži epitet najbolje odbrane u ligi.

Predsednik Mladosti, Miroslav Damljanović je povodom derbi susreta izjavio:

- Očekuje nas jedna od najjačih ekipa u ligi, jako mlada i brza koja nije slučajno na prvom mestu na tabeli. Mi imamo naše adute, biće ovo pravi derbi, i potrudićemo se da donesemo pozitivan rezultat sa gostovanja.  Pozivam sve naše navijače da sutra dođu na stadion "Bipovo" i podrže nas. 

Spartak 1976 (Trnava) - Mladost (Preljina)

Subota, 14. oktobar od 14.30

Stadion "Bipovo" u Čačku

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading