PLEJADA MLADIH ASOVA: Klinci Divostina ubedljivi protiv vršnjaka iz Stanova!

Autor:

Sport

10.10.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno se istakao mladi Veljko Lazović sa het-trikom golova i asistencija.

PLEJADA MLADIH ASOVA: Klinci Divostina ubedljivi protiv vršnjaka iz Stanova!

Foto: FK Divostin

Trenutna pozicija na tabeli, i neki bliži planovi za budućnost doveli su do toga da se već sada u redovima tima iz Kragujevca razmišlja korak unapred. 

Prošlogodišnji osvajač sedme pozicije u okviru Prve lige Kragujevca, sastav Divostina se u aktuelnom prvenstvo sa učinkom od sedam trijumfa i jednog remija nalazi na liderskoj poziciji na tabeli, nakon osam takmičarskih nedelja. Odlične partije pruža igrački kadar, pored bodovne "dominacije", ekipa trenutno drži titulu najbolje odbrane (6) i najboljeg napada (36). 

Po novim propozicijama takmičenja za takmičarsku 24/25 svi timovi će biti u obavezi da imaju po jednu mlađu generaciju, a imajući u vidu trenutnu poziciju Divostina, možda će ekipa i u zonskom rangu oformiti mlađe selekcije.

Proteklog vikenda "mlađe kategorije" Divostina odigrale su prijateljski susret sa određenom selekcijom FK Stanovo (generacija 2015). Čelni ljudi iz aktuelnog lidera Prve lige Kragujevca su hteli da vide kako bi to sve izgledalo, u njihovoj opremi nastupilo je osam klinaca. Janko i Veljko Lazović, Nikša Gogić, Petar Radaković, Mihajlo Vlačić i Luka Radović treniraju trenutno u školi fudbala Olimp, Kostantin Gajak pravi fudbalske korake u "Areni", dok Đusić Petar trenira u Sušici.

Rezultat prijateljskog meča je bio u drugom planu, Divostin je slavio sa 10:0, treba napomenuti da je maestralnu partiju pružio jedan od najtalentovanijih dečaka u Kragujevcu, Veljko Lazović koji je pored postignutog het-trika upisao i isti broj asistencija. Pored njega u listu strelaca upisali su se Nikša Gogić, Konstantin Galjak po dva puta, Janko Lazović jednom, dok je het-trik zabeležio i Mihajlo Vlačić.

Seniorski tim Divostina predstojećeg vikenda očekuje gostovanje trećeplasiranom Hajduku iz Jovanovca, dok će se rad sa mlađim kategorijama sigurno nastaviti i u predstojećem periodu, kako bi se napravio pravilan odabir za takmičarske mečeve.

BONUS VIDEO: 

 

 


 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading