MOMCI SE PONOVO SMEJU I SVLAČIONICA JE OŽIVELA: Trener crveno-belih ističe dobru atmosferu u ekipi uoči predstojećeg derbija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.09.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je "glavni krivac" za povratah osmeha na licima ljubitelja fudbala na Ubu.

MOMCI SE PONOVO SMEJU I SVLAČIONICA JE OŽIVELA: Trener crveno-belih ističe dobru atmosferu u ekipi uoči predstojećeg derbija!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri Jedinstva sa Uba u novu sezonu u okviru Prve lige Srbije ušli su sa jasnim ambicijma da se bore za sam vrh tabele i probaju da stignu do istorijskog plasmana u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Međutim, sastav sa stadiona "Dragan Džajić" nakon startnog trijumfa nad novosadskim "kanarincima" doživeo je dva ubedljiva poraza u duelima sa prestoničkim klubovima RFK Grafičar i OFK Beograd rezultatom 0:3, da bi nakon dva susreta u kojima su osvojena četiri boda, usledio novi bolni neuspeh protiv sremskomitrovačkog Radničkog (1:4).

Sve navedeno uslovilo je da rukovodstvo crveno-belih u kratkom vremenskom roku raskine saradnju sa dvojicom trenera, a u prvoj polovini meseca septemba, na užarenu klupu nakon Miloša Obradovića i Aleksandra Kristića, došao je Žarko Jovanović koji je nakon debija u susretu protiv Smedereva 1924 (0:0), doneo ekipi i prvi trijumf nakon pune tri nedelje u duelu protiv novosadske Mladosti GAT rezultatom 4:3.

 

 

O navedenom susretu, ali i onome što ekipu očekuje, za "Sportski žurnal" je govorio i aktuelni šef stručnog štaba Jedinstva sa Uba:

- Videlo se u završnici da lako gubimo samopouzdanje, ako stvari krenu naopako, ali je evidentan i naš kvalitet, jer nije lako u gostima dati četiri pogotka. Poslednji minuti ostaju kao ozbiljna opomena za ubuduće, ali to ne menja stvar da smo uspešno odradili posao i da igrači zaslužuju čestitke.

Crve no-beli su u sredu trebali da odigraju meč protiv OFK Vršca, ali je on iz dobro poznatih razloga otkazan:

- Nismo srećni zbog odlaganja. Želeli smo da na krilima novosadskog trijumfa probamo da pobedimo i odlične Vrščane, ali psotoje stvari koje su važnije od fudbala i mi to razumemo. 

 

 

Pred Jedinstvom je gostovanje u Šapcu:

- Dobra stvar za komšijski derbi je povratak Milanovića. Stigao je i Said iz Tanzanije, a uskoro na terenu očekujemo i Milićevića i Riznića. Večernji termin i pune tribine motivisaće igrače. Mačva igra odlično ove jeseni, tako da je pred nama neizvesna utakmica, kao i gotovo svaka u ovoj ligi. Bitno je da se momci ponovo smeju, da je svlačionica oživela i probaćemo da takvo raspoloženje sačuvamo i nakon derbija u Šapcu - zaključio je Žarko Jovanović.

Da podsetimo, duel između Mačve i Jedinstva na programu je u subotu 30. septembra sa početkom od 19 časova na stadionu u gradu na obali Save.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading