KONAČNO: Radovi su privedeni kraju - uskoro će se "bubamara" zakotrljati na novom "Lagatoru"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.09.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo se čekalo, ali se trenutak približio...

KONAČNO: Radovi su privedeni kraju - uskoro će se "bubamara" zakotrljati na novom "Lagatoru"! (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/Stadionai i arene/printscreen

Fudbaleri Loznice na startu ovosezonskog takmičenja u okviru Srpske lige Zapad zabeležil isu tri pobede, dva remija i jedan poraz i u ovom momenut sa 11 osvojenih bodova zauzimaju treću poziciju na tabeli.

Potpuno je jasno da je cilj svih u klubu, ali i gradu povratak ekipe u prvoligaški karavan, što će svakako u narednom periodu biti znatno ostvarljivije.

Naime, od trenutka kada je krenula izgradnja novog, velelepnog sportskog objekta u Loznici, zeleno-beli su sve svoje mečeve igrali na stadionu FK Radnički Klupci, tako da se slobodno može reći da i pored gostoljubivosti svojih domaćina, Lozničani već duži period sve svoje mečeve igraju na gostujućem terenu.

Kako prenose "Lozničkenovosti.com" svi radovi na novom "Lagatoru" završavaju se do nedelje 1. oktobra, a navedeno potvrđuje i Rajko Starčević, diplomirani inženjer građevinarstva, odgovorni izvođač radova:

- Svi radovi na fudbalskom stadionu ‘’Lagator’’ treba da budu završeni ovog vikenda, odnosno prema ugovoru do 1. oktobra. Na stadionu se užurbano završava preostali deo posla, ubacuje nameštaj i radi sve što je potrebno da iz ovog najsavremenijeg sportskog objekta na području Grada Loznice konačno izađu majstori - istakao je Starčević i dodao:

 

- Do 1. oktobra trebalo je da saniramo štetu nastalu zbog poplave 30. maja. U suterenu su menjani podovi, plafoni, vrata, sve što je voda oštetila i to ove sedmice treba da bude završeno. Preciznije, treba do nedelje da budu izvedeni svi radovi neophodni u svrhu funkcionalnosti objekta kako bi bili zadovoljeni svi standardi Fudbalskog saveza Srbije i UEFE, sve ono što je traženo završava se do 1. oktobra. Projekat nije menjan ni milimetar, dimenzije terena su 105 x 68 metara od aut-linije do aut-linije, identične kao na pomoćnom s tim da su na njemu od aut-linije do ograde dva, a na glavnom igralištu je do tribina oko osam metara. Postavljene su sektorske ograde, ograde za protivničke navijače, nove klupe za rezervne igrače, po 33 mesta, ukupno 66 za igrače, stručni štab, sudije i ostale. Autobus je prošle srede ušao u suteren, sve je provereno, broj sedišta je ostao isti 8.067, VIP deo tribina ima staklenu ogradu, a za intervenciju na prvom redu tribina nije data saglasnost. Trava je dosejana ponovo, oporavila se i trebalo bi da bude sve u redu. Nadležna komisija već radi i ove sedmice će stadion, urađen po UEFA 4 standardu, biti tehnički primljen.

Sada je potpuno jasno, Srbija uskoro dobija još jedan savremeni sportski objekat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading